Greenwayfood

by Petr Klíma

Fíkový Koláč s mandlemi

,
Fíkový Koláč s mandlemi

Nevíte co s čerstvými fíky nebo mandlovou moukou?Zde je recept, který vám poradí jak tyto suroviny využít.

Doba přípravy 80 minut

8 porcí

 

Budeme potřebovat:

Těsto:

125g rostlinného tuku

150g mouky pšeničné hladké

100g celozrnné mouky pšeničné hladké

8-10pl vlažné vody

3pl hnědého cukru

špetka soli

1čl skořice

 Náplň:

hrnek mandlové mouky

hrnek mouky pšeničné hladké

½ hrnku celozrnné mouky pšeničné hladké

½ hrnku sušeného sójového mléka

1 ks prášek do pečiva bez fosfátů

3 pl hnědého cukru

1 vanilkový cukr

1 čl skořice

1 hrnek sójového nápoje

4-5 pl oleje

2 hrsti mandlí plátků

6-8 ks čerstvých fíků

Hnědá cukr na posypání

Příprava a zpracování těsta

  1. Tuk si nastrouháme na hrubším struhadle do směsi mouky, a propracujeme spolu s cukrem a skořicí. Přidáme větší část vody a vypracujeme těsto, dle potřeby vodu doléváme, ale dáváme pozor, aby se nelepilo.
  2. 2. Těsto vyválíme na tenčí plát, kterým překryjeme nízkou formu a přečnívající zbytky odkrojíme. Formu s těstem vložíme do lednice a ponecháme až do doby, kdy bude připravena náplň.

 Náplň a dokončení

  1. Všechny sypké směsi vložíme do mísy a zamícháme. Přidáme sójový nápoj, olej a důkladně promícháme. Tekuté těsto vlijeme do připravené formy. Oprané a rozpůlené fíky klademe řezem nahoru do těsta. Nakonec posypeme fíky hnědým cukrem a okolo mandlemi.
  2. Pečeme v předem na 170º vyhřáté troubě 20minut. Stáneme teplotu na 160º a dopečeme dalších 20minut.
  3. Podáváme s vychlazenou sójovou smetanou a šálkem dobrého čaje.

1-3

 

 

 

 

Dovednosti

Zveřejněno

4.12.2015

Vložit komentář

Share This