Greenwayfood

by Petr Klíma

Hrášková polévka s čerstvou mátou

,
Hrášková polévka s čerstvou mátou

Na tuto polévku velice rád používám mražený hrášek. Už proto, že se mrazí v nejlepší zralosti a polévka je z něj krásně nasládlá. S čerstvou mátou vytváří naprostou dokonalost. Zvládne ji i amatér, je hned hotová, ale hlavně nebudete potřebovat kupu drahých surovin.

DSC_6919

5 porcí
doba přípravy 40 minut

Budeme potřebovat:
2 cibule
1 brambor
500 g mraženého hrášku
malý svazek čerstvé máty
1 kostku zeleninového bujonu
6 pl řepkového oleje
mořskou sůl
barevný pepř

DSC_6917-2

Návod:

  1. Na oleji osmahneme do zlatova nahrubo nakrájenou cibuli. Zalijeme 2 l vody, přidáme bujón, nakrájený brambor, mírně osolíme a vaříme, dokud brambory nezměknou.
  2. Hrášek vložíme do cedníku a propláchneme teplou vodou, aby se polévka příliš nezchladila. Vložíme do polévky, přidáme mátu, opepříme a rozmixujeme na jemný krém. Opět ochutíme solí.

DSC_6890-2

Můj tip:
Na talíři můžeme zjemnit sójovou smetanou nebo lžící sójového jogurtu. Skvělou společnost bude polévce dělat čerstvé pečivo nebo česnekové krutony.

DSC_6908

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

31.1.2016

Share This