Greenwayfood

by Petr Klíma

Jarní rýžový salát s ředkvičkami a arašídy

,
Jarní rýžový salát s ředkvičkami a arašídy

Opět tu máme jaro a s ním první porce salátů, především s jarními surovinami. V tomto receptu dominují ředkvičky nebo třeba medvědí česnek. Jako hlavní surovinu jsem vybral červenou rýži, která vyniká zajímavou strukturou. Díky slupce se v ní uchovává dostatek živin, především je však vysokým zdrojem vlákniny. Prostě je fajn vyzkoušet něco nového.

2 porce
doba přípravy 45 minut

Na povrch
50 g červené rýže (nejlépe několik hodin namočené)
hrstka ředkviček
½ avokáda
pražené arašídy
mletý pepř
jemná petrželka
sůl

Pesto
pár lístků medvědího česneku
trochu pražené slunečnice
1 čl hrubozrnné hořčice
citron
olivový olej
sůl

Návod

  1. Rýži zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme, přivedeme k varu. Ztlumíme a pozvolna vaříme asi 25 minut. Scedíme a důkladně propláchneme studenou vodou. Vsypeme do mísy a lehce dochutíme solí.
  2. Do hmoždíře vložíme všechny suroviny a umačkáme řidší pesto. Pesto spojíme s rýží, přidáme nakrájenou zeleninu, arašídy a promícháme. Na talíři posypeme pepřem a petrželkou.
    (Salát můžete také naservírovat tak, jak je na fotografii, potom polít pestem a opepřit.)

 

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

23.3.2017

Share This