Greenwayfood

by Petr Klíma

Kadeřávek na česneku s žampiony

, ,
Kadeřávek na česneku s žampiony

S kadeřávkem to jde velice jednoduše, jeho úprava je rychlá a efekt výborný, hlavně to dobře vypadá, což lahodí dvojnásobně. Tento pokrm by mohl sloužit jako příloha nebo rychlá svačinka nabitá vitamíny.

počet porcí: 3
doba přípravy 20 minut

Budeme potřebovat:
1 stroužek česneku
olej
2 hrstky opracovaného kadeřávku
5 ks hnědých krémových žampionů (kupuji v Lidl)
pražený sezamový olej
mletý pepř
sůl
sezam

Návod:

  1. V oleji na minutu zpěníme nasekaný česnek, přidáme dobře vyždímaný kadeřávek, na plátky nakrájené žampiony a dusíme, dokud žampiony nezhnědnou, asi 5 minut.
  2. Osolíme, opepříme, odstavíme z plotny a zalijeme sezamovým olejem. Posypeme sezamem a můžeme baštit.Můj tip:
    do směsi můžete na pánev přihodit pár oliv

 

 

2 komentáře

  1. Cipísek, to vypadá mňamózně! Dneska byla u nás pečená brokolice, tak až bude kadeřávek na záhonu, tohle udělám. A ty černé olivy, mňam! Vyzkouším.

    Odpovědět
    • jj kadeřávek je fajn zelenina, pořád je co zkoušet, díky P.K

      Odpovědět

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

19.2.2017

Share This