Greenwayfood

by Petr Klíma

Kokosový chia pudink s mango topingem

, ,
Kokosový chia pudink  s mango topingem
 Překvapivě dobrý a zdravý pudink se semínky CHIA s exotickým nádechem. Tento bezlepkový pohár vám nedá moc práce, budete překvapeni jak je to snadné. je skvělé mlsat s dobrým pocitem 🙂

 

DSC_0049

4 porce
Doba přípravy 40 minut

Budeme potřebovat
50g strouhaného kokosu
600ml rýžového nápoje
3pl agávového sirupu
60g CHIA semínek
3čl vloček agar-agar
1dcl vody
1 zralé mango

Návod:

  1. Agar namočíme do vody a necháme v hrnci stranou.
  2. Rýžový nápoj vlijeme do mísy, přidáme kokos, semínka CHIA, 3 lžíce sirupu a důkladně zamícháme metličkou.
  3. Pudink občas zamícháme a necháme bobtnat asi 15 minut.
  4. Hotový pudink nalijeme do připravených sklenic, uložíme do lednice a tam necháme dále bobtnat asi 30 minut.
  5. Mango oloupeme, zbavíme pecky a rozmixujeme tyčovým mixerem.
  6. Agar přivedeme k varu a vaříme, dokud se vločky nerozvaří. Poté vlijeme do misky s mangem. Dle potřeby dosladíme sirupem a promícháme.
  7. Na ztuhlý pudink nalijeme mango toping a opět uložíme do lednice, kde jej necháme patřičně vychladit.

Rady a tipy:
Rýžový nápoj můžeme nahradit kokosovým mlékem, vytvoří se tak smetanovější chuť.

DSC_0086

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

16.12.2015

Share This