Greenwayfood

by Petr Klíma

Kopřivy na karí s cizrnou a rajčaty

, ,
Kopřivy na karí s cizrnou a rajčaty

Zas tu máme kopřivové recepty a venku je stále trochu chladněji. Proto jsem vybral recept, který trochu zahřeje díky dobrému koření a zázvoru. Do karí omáček vždy rád dávám luštěniny, tentokrát jsem zvolil můj oblíbený beraní roh neboli cizrnu. Toto je trochu líný recept, jelikož je cizrna uvařená, i když ne až tak jednoduchý. Nějaký čas nám zabere trhání, mytí či příprava kopřiv. Výsledek je příjemný, přinejmenším se podíváte do přírody a kousek si jí odnesete domů.

Počet porcí 4
Doba přípravy 40 minut

 Budeme potřebovat:
2 cibule
5 lžic oleje
2 stroužky česneku
1 lžíci mletého strouhaného zázvoru /doporučuji od Gingerparty/
1 a ½ lžíce karí koření
4 hrsti mladých kopřivových listů
1 plechovku drcených rajčat
1 lžíci soli
1 lžičku hnědého cukru
1 limetu
koriandr

Návod:

  1. Kopřivy natrháme na bezpečném místě, kde nejsou pejskaři nebo příliš rušná civilizace. Na trhání i na zpracování je dobré použít rukavice. Natrhané kopřivy vložíme do vlažné vody, propláchneme a otrháme listy, které budeme používat. O kopřivách si více počtěte ZDE.
  2. Nahrubo nakrájenou cibuli vložíme do hrnce s rozehřátým olejem. Přidáme utřený česnek, zázvor a chvíli orestujeme. Vsypeme karí, kopřivy a restujeme, dokud listy nezplihnou. Zalijeme rajčaty, přidáme 1 a ½ dcl vody, osolíme, přidáme cukr a pár minut podusíme.
  3. Vsypeme scezenou cizrnu, zastříkneme limetou a opět chvíli podusíme. Můžeme zjemnit kokosovým mlékem.Můj tip:
    Servírujeme s rýží, arabským chlebem nebo jogurtem. Pro pikantnost můžeme přidat chilli.

    Přeji krásné jaro a velikonoce….

 

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

14.4.2017

Share This