Greenwayfood

by Petr Klíma

Salát z kadeřávku s tofu, zelenou čočkou a tahini dresinkem

, ,
Salát z kadeřávku  s tofu, zelenou čočkou a tahini dresinkem

S kadeřávkem jsme se již trochu seznámili ve spižírně a nyní bychom si udělali pár rychlých receptů. V tomto salátu je kadeřávek jen krátce povařený, především proto, abychom z něj dostali co nejvíce. Skvělou společnost mu tentokrát bude dělat tmavozelená čočka a také neobvyklý dresink z pasty z pražených sezamových semínek.

počet porcí: 2
doba přípravy 30 minut

Budeme potřebovat:

50 g tmavozelené čočky
1 tofu natural
několik listů kadeřávku
1 červená paprika
mořská sůl

dresink:

1 a ½ pl tahini
2 pl citronové šťávy
2 pl sojové omáčky
2 pl agáve sirupu
1 stroužek rozetřeného česneku

sezam na posypání

Návod:

  1. Tofu nakrájíme na kostky, zasypeme lžičkou soli, zalijeme vodou, zamícháme a vložíme do lednice na ½ hodiny.
  2. Čočku vaříme v mírně osolené vodě asi 10 minut. Necháme pod pokličkou dojít. Scedíme a propláchneme studenou vodou.
  3. Omytý kadeřávek zbavíme vnitřních stonků, nakrájíme na hrubší kousky, vložíme do vroucí vody a povaříme 2 minuty (záleží na mládí kadeřávku) . Scedíme a zchladíme vodou. Důkladně vyždímáme. Vložíme do větší mísy.
  4. Ke kadeřávku přidáme scezené tofu, čočku a nakrájenou papriku.
  5. Smícháme suroviny na dresink, dle potřeby mírně naředíme vodou. Vmícháme do mísy se salátem. Na talíři posypeme sezamem.

 

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

17.2.2017

Share This