Greenwayfood

by Petr Klíma

Tofu na zázvoru s rajčaty, zeleninou a jidášovým uchem

, ,
Tofu na zázvoru s rajčaty, zeleninou a jidášovým uchem

Lehce pikantní pokrm, který zahřeje, ale především překvapí vyváženou chutí a pestrostí surovin. Znovu jsem použil bio mletý zázvor od Gingerparty Je dostatečně silný, ale především se vyrábí ze zázvoru, jenž pochází z ekologického hospodářství.

5 porcí
doba přípravy 40 minut
doba máčení a vaření houby: 1 h 25 min

Budeme potřebovat:
200 g tofu natural
1 čl bio mletého zázvoru
1 stroužek česneku
1 čl mořské soli
2 pl olivového oleje
__________________________
2 ks sušené houby Jidášovo ucho
3 pl olivového oleje
1 žlutá paprika
1 mrkev
2 pl bio mletého zázvoru
1 čl kurkumy
špetka drceného chilli
1 plechovka drcených rajčat
4 pl sójové omáčky
půl mladého pórku
hrst sójových klíčků
koriandr / jarní cibulka / sezam

Návod:

  1. Houbu zalijeme vroucí vodou a máčíme nejméně 1 hodinu. Potom přivedeme k varu a vaříme nejméně 20 minut. Scedíme a nakrájíme na malé kousky.
  2. Tofu nakrájíme na kostky, přidáme zbylé suroviny, zalijeme 1 dcl vody, zamícháme a necháme hodinu marinovat.
  3. Na oleji osmahneme na nudličky nakrájenou papriku s mrkví. Po 5 minutách přidáme zázvor, chilli, kurkumu a opět chvíli zarestujeme. Zalijeme rajčaty, přidáme sójovou omáčku a 1 dcl vody. Dusíme, dokud nezačne omáčka houstnout.
  4. Dále přidáme tofu i s nálevem, nahrubo nakrájený pórek, jidášovo ucho a opět chvíli povaříme. Nakonec vmícháme klíčky, dochutíme solí a zasypeme čerstvým koriandrem a jarní cibulkou.Můj tip:
    Servírujeme s rýží nebo nudlemi. Na talíři můžeme posypat sezamem nebo kešu oříšky.

 

Dovednosti

Zveřejněno

25.2.2017

Share This