Greenwayfood

by Petr Klíma

Zelný salát se sushi zázvorem a mořskou řasou

, , ,
Zelný salát se sushi zázvorem a mořskou řasou

Nikdy bych neřekl, jak mohou klasické zeleninové suroviny, jako je zelí a kořenová zelenina, fungovat s mořskými řasami a zázvorem. Nedávno se mi dostal do ruky sushi zázvor od firmy Gingerparty jímž jsem byl nadšen a hlavně překvapen jeho výbornou chutí. Na trh jako jeden z mála přichází v Bio kvalitě a je ho možné koupit i s jinými produkty ve všech prodejnách CL. Postupem času vám další produkty určitě představím.

DSC_0905

2 porce
doba přípravy 20 minut

 Budeme potřebovat:
400 g bílého zelí
150 g celeru
1 mrkev
1 čl mořské soli
4 pl sushi zázvoru
4 pl nori vloček
2 pl sójové omáčky tamati
petrželka / sezam

DSC_0864

 Návod:

  1. Zeleninu nastrouháme do větší mísy na hrubém struhadle. Osolíme a chvíli pomačkáme.
  2. Přidáme nasekaný zázvor, nori, tamari, nasekanou petrželku a pár lžic nálevu ze zázvoru. Důkladně promícháme a necháme asi 20 minut odležet.
  3. Na talíři posypeme petrželkou a sezamem.DSC_0939
    Můj tip:
    Pro obměnu salátu přidejte chilli papričku nebo utřený česnek.

    DSC_0891

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

27.1.2017

Share This