Greenwayfood

by Petr Klíma

Quiche s pečenou řepou, červenou cibulí a cherry rajčátky

, ,
Quiche s pečenou řepou,  červenou cibulí a cherry rajčátky

6porcí

Doba přípravy 60min.

Těsto:

300g špaldová mouka celozrnná jemně mletá

120 g rostlinný tuk

12 pl vlažné vody

1čl provensálské bylinky

Náplň:

500 g červená řepa

600g červená cibule

250 g cherry rajčátek

2 pl rozmarýn

5 pl balsamikového octu

8 pl olivového oleje

Zálivka:

500 ml sójová smetana

2 pl čerstvě nasekané petrželky

1 čl muškátového květu

2 čl mořské soli

 Návod:

Zpracování těsta

  1. Tuk si nastrouháme na hrubším struhadle do mouky a propracujeme. Přidáme vodu a vypracujeme těsto. Doporučuji elektrický hnětač. Necháme v lednici asi 30min ztuhnout.
  2. Těsto vyválíme na tenčí plát, kterým překryjeme formu a přečnívající zbytky odkrojíme. Formu s těstem vložíme zpět do lednice a ponecháme až do doby, kdy bude připravena náplň.

Náplň:

  1. Řepu nakrájíme na menší kostky, zakápneme částí oleje, posypeme rozmarýnem a vložíme do předem na 175 vyhřátě trouby. Pečeme 20 minut.
  2. Cibuli nakrájíme na větší měsíčky, zalijeme octem, oleje, posypeme rozmarýnem a taktéž pečeme 20minut do zhnědnutí.
  3. Upečenou zeleninu necháme mírně zchladnout a přeneseme na připravený korpus. Přidáme celé rajčátka tak aby z části vyčnívala z korpusu.

Dokončení:

  1. Do misky vlijeme smetanu, přidáme zbytek surovin a důkladně rozmícháme metličkou.
  2. Vlijeme do korpusu do povrchu a vložíme do trouby. Pečeme na 175º prvních 10minut, potom snížíme teplotu na 165º a pečeme dalších 25 minut.

 Rady a tipy:

Servírujme jak za tepla, tak i za studena, nejlépe se sirupem balsamiko.Můžeme doplnit lehkým listovým salátem

1-2

Dovednosti

Zveřejněno

4.12.2015

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share This