Greenwayfood

by Petr Klíma

Robi ve smetanové hořčičné omáčce s fazolkami

,
Robi ve smetanové hořčičné omáčce s fazolkami

4 porce
Doba přípravy 45 minut

 Budeme potřebovat:
1 balení Robi plátků
2 menší cibule
1 menší mrkev
250 g mražených zelených fazolek
3 pl hrubozrnné hořčice /může být kremžská/
4-5 pl olivového oleje
1 pl polévkové směsi
1 čl tymiánu
3 pl sójové omáčky
1 pl hnědého třtinového cukru
celozrnná mouka na dohuštění /může být obyčejná/
sójová smetana
petrželka

DSC_1941-2

Návod:

  1. Cibuli nakrájíme na měsíčky, vložíme do rozpáleného oleje a orestujeme do hněda. Dále přidáme tymián, hořčici a opět krátce orestujeme. Zalijeme 1 l vody, přidáme polévkovou směs, na kolečka nakrájenou mrkev, přivedeme k varu a vaříme, dokud mrkev nezměkne.
  2. Přidáme na nudličky nakrájené robi, opět přivedeme k varu a dohustíme 1-2 pl mouky rozmíchané v 2 dcl vlažné vody. Krátce povaříme, do omáčky přidáme fazolky a odstavíme z plotny.
  3. Dochutíme sójovou omáčkou, cukrem a zjemníme asi 1 dcl smetany (omáčka by měla mít sladkokyselou chuť). Důkladně promícháme a necháme pod pokličkou asi 10 minut změknout fazolky. Před podáváním vmícháme nasekanou petrželku. Dle potřeby můžeme zlehka naředit vodou, robi docela dost saje vodu.

 Můj tip:
Pokud nemáme hrubozrnnou hořčici, použijeme běžnou kremžskou. Jestli máme doma hořčičné semínko (které se používá při zavařování okurek), přidáme ho do základu s hořčicí.
– Na tento recept běžně používám starodávnou hořčici značky Emile Noel nebo kremžskou hořčici s fruktózou od firmy Natural z Jihlavy.
V sezóně doporučuji použít fazolky čerstvé, jen je v omáčce krátce povaříme.
Do omáčky můžeme přidat také kyselé okurky nakrájené na kostičky.
Servírujeme s vařeným bramborem nebo hnědou rýží.

DSC_1953

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

13.12.2015

Share This