Greenwayfood

by Petr Klíma

Mandlová bublanina s jahodami, rebarborou a drobenkou

Mandlová bublanina  s jahodami, rebarborou a drobenkou

Kombinace jahod a rebarbory bezpochyby patří do období přelomu května a června, na trhu na ně určitě v těchto dnech narazíte. No a proto je tu tento recept na velice šťavnatou a chutnou bublaninu. Kromě klasiky v surovinách narazíte na mandlovou mouku, která vaše moučníky vždy posune o level výše. je pravda že její cena je poněkud vyšší , ale výsledný efekt je dobrý, také výživově bude vaše mlsání výživnější.


Počet porcí 10 / pekáč 25×30
Doba přípravy 60 minut

Budeme potřebovat:
200 g polohrubé mouky
70 g pohankové mouky
40 g mandlové mouky
1 vanilkový cukr
60 třtinového cukru
300 ml ovesného mléka
150 ml slunečnicového oleje
1 prášek do pečiva
drobenka:
2 lžíce mandlové mouky
2 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce třtinového cukru
35 g lžíce kokosového tuku

5 hrstek oloupané a nakrájené rebarbory
3 hrstky jahod

Návod:

  1. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Suché ingredience vložíme do větší mísy. Přilijeme, mléko, olej, a vypracujeme hladké těsto.
  2. Ze zbylých surovin vypracujeme rukou drobenku, vložíme do lednice.
  3. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem, poklademe ovocem na hrubo překrájeným (rebarboru je dobré obalit v trošce cukru). Posypeme drobenkou a pečeme do zlatova 40 minut, dokud nezezlátne. Krájíme po vystydnutí.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

29.5.2020

Share This