Greenwayfood

by Petr Klíma

Špaldové muffiny s čokoládou

,
Špaldové muffiny s čokoládou

Nedávno jsem na Instagramu slíbil, že vám na blog nasdílím recept, na velice chutné a hlavně jednoduché kakaové muffiny. Tento recept, který mimo jiné existuje i ve video podobě,  jsem jsem si zapůjčil v rámci spolupráce s firmou Probio, která podporuje moje vaření s dětmi na Hanspaulce. Kvalitní bio suroviny v seznamu (na které se s dětmi na kroužku zaměřujeme), jsou všeobecně dobře dostupné, přeci jen bio produkty jsou v dnešní době k sehnání skoro všude. Hlavní surovinou jsou bio mouky, v receptu najdete klasickou bílou pšeničnou mouku, ale také špaldovou celozrnnou mouku českého původu, která je jak je známo velice výživná. Možná jen jedna surovina, kterou v receptu najdete není zas tak běžná, čokoládové biokapky. Ty se na muffinech neroztékají a dělají tak výsledný výtvor velice atraktivní, k dostání především v eshopu Probio, já je dříve také kupoval v Maramě na Dejvické. Doufám že vám budou muffiny chutnat, tak stejně dobře jako nám doma, k receptu přikládám také malou fotodokumentaci, jak si s receptem poradily naše děti.


Suroviny:

140 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO
140 g mouka pšeničná bílá hladká BIO
100 g cukr třtinový přírodní BIO
1 ks prášek kypřicí do pečiva
3 lžíce kakao BIO
100 g máslo
250 ml mléko
2 ks vejce
1 balení čokokapky BIO


Návod:

1. Nejprve smíchejte mouky, cukr, kypřicí prášek a kakao. Přidejte zchladlé rozpuštěné máslo, mléko a vejce. Vše dobře promíchejte do hladkého tekutého těsta a přisypte 2/3 balení čokokapek.
2. Formičky na muffiny vyložené papírovými košíčky plňte těstem asi 1 cm pod okraj, nakonec posypte zbylými čokokapkami.
3. Pečte v předem rozehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, vyzkoušejte jestli špejlí, jestli jsou dostatečně propečené.

Tip: do těsta můžete pro zvláčnění nastrouhat i 3 menší jablka, rozmačkat banán, nebo přidat nastrouhané lískové či vlašské ořechy

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

18.1.2023

Share This