Greenwayfood

by Petr Klíma

Na Hanspaulce nám odstartovala čtvrtá sezona kroužku vaření

Na Hanspaulce nám odstartovala čtvrtá sezona kroužku vaření

Po prázdninové pauze jsme se znovu sešli v naší cvičné kuchyni na Hanspaulce a odstartovali už čtvrtý rok kroužku vaření. Atmosféra byla od první chvíle skvělá – děti se těšily, že si znovu oblečou zástěry a pustí se společně do práce. Není divu, vaření tu totiž nikdy...
Podzimní rajčatový salát s pohankou

Podzimní rajčatový salát s pohankou

  V kuchyni pomalu saháme po dýních, kapustě nebo třeba kořenové zelenině, každopádně na trhu můžeme zakoupit jedny z posledních vyzrálých rajčat, takže musím konečně poodkrýt recept, který jsem v restauraci už několikrát připravoval. Hřejivá pohanka doplněná...
Kroužek vaření- ovocné bublaniny

Kroužek vaření- ovocné bublaniny

Kroužek vaření na se pomalu blíží ke konci a my máme za sebou už víc než dvacet chutných setkání, během kterých si děti vyzkoušely spoustu skvělých receptů. Tento týden jsme pekli tradiční bublaninu ze špaldové mouky s drobenkou – a nechyběly ani šťavnaté jahody a...
Těstovinový salát s medvědím česnekem

Těstovinový salát s medvědím česnekem

Salát a nebo také výtečná příloha, která voní jarem. Skvělý recept nabitý chutí a vitamíny, jako stvořený na velikonoční stůl. V první řadě se pustíme do skvělého pesta z medvědího česneku, není na tom nic složitého, chce to jen pár klíčových surovin a dobrý mixer....
Velikonoční Jidáše

Velikonoční Jidáše

O Velikonocích se kromě mnoha jiných událostí vzpomíná i na jeden méně známý příběh. Jidáš, jeden z 12 původních apoštolů, zradil za třicet stříbrných Ježíše a umožnil tak jeho zatčení. Proto tvar tradičního pečiva- jidášů symbolizuje provaz, na kterém se pak Jidáš ze...