PK | Lis 5, 2023 |
Pečení sladkých koláčů je na kroužku vždy velice populární téma, nebylo tomu jinak i na tomto setkání. Na koláč jsme použili jeden z nejkvalitnějších a nejchutnějších druhů mouky, kterou náš tuzemský trh disponuje. Přesně řečeno bio špaldovou bílou a celozrnnou,...
PK | Lis 4, 2023 |
Počet porcí 6 Doba přípravy 60 minut Suroviny: 1 kg dýně hokkaido (cca 800 g po oloupání) slunečnicový olej dle potřeby 80 g červené loupané celé čočky 2 červené cibule 1 vrchovatá lžíce tandoori masala 3 stroužky česneku 80 g sušených rajčat v nakládaných v oleji 1...
PK | Lis 3, 2023 |
Pudink vyrobený z jáhel je velice zdravá svačinka na podstavě makrobiotické stravy. Tento recept vám opět ukáže cestu, jak zdravě a velice výživné a chutné mohou být pamlsky z obilovin bez cukru. Kromě jáhel jsem do receptu cíleně zařadil výživnou mořskou řasu agar...
PK | Říj 29, 2023 |
Čas strašně letí a my máme na Hanspaulce za sebou už třetí kroužek a já se s malým zpožděním snažím napsat pár vět, co se nám podařilo tentokrát vytvořit. Abych pravdu řekl, tak se vždy snažím vymyslet něco originálního, aby měly děti z kroužku dobrý zážitek a...
PK | Říj 26, 2023 |
Foto: Jiří Grégr Podle mě i podle mého farmáře je podzim nejplodnějším obdobím celého roku a časem největší hojnosti. Zajímavé je i to, že ještě počátkem podzimu se na čáslavské farmě u Jamborů stále připomínají i předchozí roční období, jaro a léto současně. Stále se...