Greenwayfood

by Petr Klíma

Slunečnicové kytičky s kandovaným citrónem

,
Slunečnicové  kytičky  s kandovaným citrónem
Vždy mám doma spoustu sušeného ovoce, semínek nebo ořechů. Nakonec všeho vánočního pečení udělám něco nevšedního z těchto surovin. Je to vždy experiment, letos z toho vznikly.

30 ks cukroví
Máčení slunečnice 12 hodin
Doba přípravy 50 minut i s pečením

Budeme potřebovat:
200 g slunečnice
200 g datlí
30 g máku
30 lněného semínka
50 g sušené citrónové kůry
1 ks citrón
1 čl skořice
Na zdobení:
karobové bonbony
kustovnice
mandle plátky
kokos
vše co je doma

DSC_9837-2

Návod:

  1. Do mísy dáme slunečnici, zalijeme vodou tak, aby byla celá ponořená. Necháme v lednici nabobtnat do druhého den.
  2. Ze slunečnice slijeme důkladně vodu, přidáme, citronovou kůru, skořici, mletý mák a lněné semínko. Celé zlehka zamícháme.
  3. Do mixeru dáme krátce namočené datle, zastříkneme šťávou z celého citronu a umixujeme do jemné hmoty. Tuto hmotu přidáme k suché směsi a celé důkladně prohněteme.
  4. Směs vtlačíme po částech do libovolných formiček na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě na 150°C 10-15 minut, dokud nezačnou hnědnout.
  5. Vychladnuté cukroví můžeme zlehka polít rozpuštěným karobem, nebo na každou přilepit kustovnici, kokos nebo mák. Jako lepidlo zde opět poslouží karob.

DSC_9792

2 komentáře

  1. Rada bych toto na vanoce, ale jak dlouho vydrzi, když v nem jsou datle? Ma to nejakou rychlou spotřebu ci ne? Dekuji

    Odpovědět
    • Určitě je dělejte co nejblíže vánocům, nám vydrželi do nového roku, dal bych jim tak 10 dní v chladu.

      Odpovědět

Zanechat odpověď pro PK Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Dovednosti

Zveřejněno

17.12.2015

Share This