PK | Bře 3, 2023 |
Řadu let používám do asijských jídel oblíbenou směs koření, která se nazývá koření pěti vůní , které má původ z daleké Číny. Nebylo vždy jednoduché toto koření sehnat, až do dnešního dne, kdy na trh přichází s touto novinkou v sortimentu Sonnentor a jak jinak než v...
PK | Lis 23, 2021 |
Vždy když farmáři z Čáslavi vypěstují první kadeřávky, tak se nemohu odpustit připravit tuhle ryze zimní zeleninu tímto způsobem. Ne vždy je nutné připravovat časově a finančně nákladná jídla, přesvědčte se sami. Možná na vaší zahrádce čeká ještě nějaký kadeřávek,...
PK | Kvě 25, 2021 |
Na středním východě na kořenící směs Za´atar nedají dopustit. Já ji kupuji v malém arabském obchůdku v Dejvicích, kde vám milá paní koření naváží, přesně kolik si přejete. Všeobecně si vyznavači tohoto koření míchají směs sami, většinou se skládá ze sušeného tymiánu...
PK | Pro 1, 2020 |
V toto receptu si vyzkoušíte dvě věci najednou. V první řadě jak smysluplně využít můj oblíbený růžový pepř, takový pepř vůbec nepálí a spolu s rajčaty vytváří nevšední chuť, nemusíte se proto bát, pokud nejste vyznavači pikantních jídel. V druhém případě dáme...
PK | Pro 1, 2020 |
Jídla z jedné pánve mají v domácnosti vždy úspěch, hlavně takové jídlo nedá moc práce a jasmínovou rýží není co řešit. V tomto jídle se také naučíte, že perníkové koření, nutně nemusí končit v moučníku nebo cukroví, taková pěkně provoněná omáčka ve spojení se...