PK | Lis 23, 2021 |
Vždy když farmáři z Čáslavi vypěstují první kadeřávky, tak se nemohu odpustit připravit tuhle ryze zimní zeleninu tímto způsobem. Ne vždy je nutné připravovat časově a finančně nákladná jídla, přesvědčte se sami. Možná na vaší zahrádce čeká ještě nějaký kadeřávek,...
PK | Kvě 25, 2021 |
Na středním východě na kořenící směs Za´atar nedají dopustit. Já ji kupuji v malém arabském obchůdku v Dejvicích, kde vám milá paní koření naváží, přesně kolik si přejete. Všeobecně si vyznavači tohoto koření míchají směs sami, většinou se skládá ze sušeného tymiánu...
PK | Pro 1, 2020 |
V toto receptu si vyzkoušíte dvě věci najednou. V první řadě jak smysluplně využít můj oblíbený růžový pepř, takový pepř vůbec nepálí a spolu s rajčaty vytváří nevšední chuť, nemusíte se proto bát, pokud nejste vyznavači pikantních jídel. V druhém případě dáme...
PK | Pro 1, 2020 |
Jídla z jedné pánve mají v domácnosti vždy úspěch, hlavně takové jídlo nedá moc práce a jasmínovou rýží není co řešit. V tomto jídle se také naučíte, že perníkové koření, nutně nemusí končit v moučníku nebo cukroví, taková pěkně provoněná omáčka ve spojení se...
PK | Říj 28, 2020 |
Pudink vyrobený z jáhel je velice zdravá svačinka na podstavě makrobiotické stravy. Tento recept vám opět ukáže cestu, jak zdravě a velice výživné a chutné mohou být pamlsky z obilovin bez cukru. Kromě jáhel jsem do receptu cíleně zařadil výživnou mořskou řasu agar...