Greenwayfood

by Petr Klíma

Řepné ragú s hokaido a rozmarýnem

Řepné ragú s hokaido a rozmarýnem

Výborně nasládlé ragú, které tvoří převážně tuzemské suroviny a není jich moc. Pokrm je jednoduchý a pečená dýně mu dodá skvělou a sytou chuť. Suroviny pro tento pokrm seženeme nejčerstvější a za dobrou cenu koncem srpna. Není však problém je sehnat uskladněné i během...
Smažená kimchi rýže s uzeným tofu

Smažená kimchi rýže s uzeným tofu

Tato pikantní rýže je poměrně jednoduchá záležitost, jen je potřeba pár klíčový surovin. V první řadě je to kimchi, ať už domácí anebo kupované, to je jedno. Dále je nutné si dopředu uvařit rýži, nechat vychladnou, aby se drolila, já do tohoto jídla používám vždy rýži...
Raw cuketové špagety s pestem a posypem z ořechů

Raw cuketové špagety s pestem a posypem z ořechů

Tenhle recept je nyní už trochu mimo sezónu, ale nějak mi přišla pod ruku konečně příležitost ho vyzkoušet a hlavně sepsat. A proto dávám na blog jakby náhodou chtěl někdo ještě vyzkoušet. Tento pokrmy byl v minulém týdnu na jídelníčku naší školní jídelny, brzy se...
Kroužek s jarními surovinami

Kroužek s jarními surovinami

Na posledním kroužku jsem opět děti nechal připravit některé z jarních surovin, především špenát a medvědí česnek. V receptu je mimoto doplnily špaldové bio kroupy, smetana a také balkánský sýr. Nakonec z toho vzniklo velice výživné a chutné rizoto neboli špaldoto...
Špaldoto se špenátem, balkánským sýrem a medvědím česnekem

Špaldoto se špenátem, balkánským sýrem a medvědím česnekem

Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin .Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. Špaldové kroupy v kuchyni:...