Greenwayfood

by Petr Klíma

Kroužek vaření- čerstvé ravioly s brokolicí

Kroužek vaření- čerstvé ravioly s brokolicí

Tak tohle byla teda jízda, čerstvá pasta na kroužku, děti si užili opět mnoho zábavy a vyzkoušeli něco, o čem jsem třeba já v jejich věku neměl vůbec páru. Vše začalo u nás doma testováním strojku na těstoviny KitchenAid, ze kterého vzešel tento recept a následně byl...
Kroužek vaření- sushi II.

Kroužek vaření- sushi II.

Tohle nikdy děti nepřestane bavit, rolování rýže do mořské řasy, to by chtěly dělat snad na každém kroužku. Na tento den, kdy si opět děti budou moct udělat sushi, se děti moc těšily. Bohužel se to sešlo v době, kdy pár jedinců odjelo na školu v přírodě a také některé...
Kroužek vaření- italská kapustičková polévka

Kroužek vaření- italská kapustičková polévka

Než se na posledním kroužku tohoto roku, který bude 12.12, pustíme do pečení cukroví, připravil jsem si pro děti recept na vydatnou polévku. Tato polévka dost připomínala italskou polévku minestrone, nechyběla zelenina, rajčata, a místo těstovin jsme použili pšenici...
Kroužek vaření- dýňové rizoto

Kroužek vaření- dýňové rizoto

K podzimním surovinám bezesporu patří dýně všech druhů, a proto další kroužek nemohl být zaměřený na nic jiného, než na tuto domácí potravinu. Děti opět dostaly jasný úkol, uvařit krémové rizoto z rýže arborio a máslové dýně. Opět bylo potřeba se zorientovat v...
Kroužek vaření- špaldový koláč s mákem

Kroužek vaření- špaldový koláč s mákem

Pečení sladkých koláčů je na kroužku vždy velice populární téma, nebylo tomu jinak i na tomto setkání. Na koláč jsme použili jeden z nejkvalitnějších a nejchutnějších druhů mouky, kterou náš tuzemský trh disponuje. Přesně řečeno bio špaldovou bílou a celozrnnou,...