Greenwayfood

by Petr Klíma

Harissa hummus se sušenými rajčaty

Harissa hummus se sušenými rajčaty

Kořenící směs nebo spíše pikantní pasta Harissa se používá ve světě velice běžně, u nás se používá jenom zřídka. Koření je jemně pikantní a tak je dobře použitelné především v orientálních receptech. Sonnentor tuto směs zařadil mezi novinky v minulém roce a já od té...
Kopřivová polévka s cizrnou

Kopřivová polévka s cizrnou

Jarní kopřivy rostou všude kam se podíváte, bylo by hřích jejich potenciálu nevyužít. Důležité je vybrat vhodné místo, kde si kopřivy natrhat. Určitě dost daleko od pesticidy znečištěných polí, také v místě, kde se venčí psi nebude úplně ideální, to však snad ale...
Kopřivy na karí s cizrnou a rajčaty

Kopřivy na karí s cizrnou a rajčaty

Zas tu máme kopřivové recepty a venku je stále trochu chladněji. Proto jsem vybral recept, který trochu zahřeje díky dobrému koření a zázvoru. Do karí omáček vždy rád dávám luštěniny, tentokrát jsem zvolil můj oblíbený beraní roh neboli cizrnu. Toto je trochu líný...
Pečená zelenina s cizrnou

Pečená zelenina s cizrnou

Pečená zelenina je velice vděčným jídlem, chutná snad skoro všem. Kořenová zelenina všeho druhu je navíc klasickou a velmi dostupnou zimní surovinou. Tentokrát jsem pokrm obohatil cizrnou, která, by taktéž neměla ve vašem jídelníčku chybět. Na ochucení jsem vybral...
Lasagne s černou fazolí a celerem

Lasagne s černou fazolí a celerem

Lasagne se dělají z všemožných surovin, já tento typicky italský pokrm pojal tak trochu orientálně a použil suroviny mexického stylu. Mnoho z bio surovin, které jsou obsažené v receptu, zakoupíte u nás v Coutrylife, fazole jsou značky https://www.amaizin.nl/, rajčata...