Greenwayfood

by Petr Klíma

Quiche s pečenou řepou a uzeným tempehem

Quiche s pečenou řepou a uzeným tempehem

Nedávno jsem sliboval, že se zaměřím na červenou řepu a touto cestou vám předhodím několik novejch receptů. Tento první, na tradiční francouzský koláč ve veganské verzi, v sobě skrývá hned několik výtečných, ale hlavně zajímavých surovin. Kromě předem upečené řepy a...
Zelená ředkvičková polévka

Zelená ředkvičková polévka

Farmářské trhy už nabízí hned několik typicky jarních druhů zeleniny, na které se nyní logicky zaměřuji. Připravil jsem pro vás několik receptů z chřestu, polévku,  svěží salát a brzy vám je naservíruji ještě jedno překvapení. Nyní můžete také na svém oblíbené stánku...
Kaše z praženého ječmene Tsampa

Kaše z praženého ječmene Tsampa

To že u nás v rodině snídáme všemožné druhy obilných kaší s ovocem, jsem už nastínil v tomto výživném článku. Koncem minulého roku se mi však do rukou dostal jeden báječný a velice chutný produkt Tsampa (energie z Himaláje), který má mimo výživy i větší charitativní...
Ovesná kaše s amarantem a ovocem

Ovesná kaše s amarantem a ovocem

Další velice nápaditou cestou, kde smysluplně využít amarant je do ranních kaší. Není snad potřeba dlouze mluvit o tom, že vaření kaší ke snídani je velice zdravé, ale ne každý je připravuje. Musím říct, že u nás doma se od jisté doby patřičně zabydleli a už si bez...
Vločková květáková polévka

Vločková květáková polévka

Ne příliš často dělám polévky s obsahem lepku. Ne, že bych na lepek měl alergii, ale do restaurace chodí hodně lidí, kteří lepek nesnesou, takže polévky, které ho obsahují, na menu nezařazujeme. Naše polévky jsou často zahuštěné uvařenými bramborami, které vlastně...