Greenwayfood

by Petr Klíma

Italský salát s uzeným tempehem

Italský salát s uzeným tempehem

Javanská specialita tempeh z fermentovaných sójových bobů ve velice lahodném salátu. Opět je tu evergreen posledních týdnu v naší restauraci. Je to jednoduché a ingredience velice dostupné. Počet porcí 2 Doba přípravy 70 minut Budeme potřebovat: 1 balení uzeného...
Tempeh po sečuánsku

Tempeh po sečuánsku

Jídla z jedné pánve mají v domácnosti vždy úspěch, hlavně takové jídlo nedá moc práce a jasmínovou rýží není co řešit. V tomto jídle se také naučíte, že perníkové koření, nutně nemusí končit v moučníku nebo cukroví, taková pěkně provoněná omáčka ve spojení se...
Thajská zeleninová polévka  s bílým tempehem

Thajská zeleninová polévka s bílým tempehem

Thajská kuchyně disponuje spoustou výtečných a zajímavých pokrmů, které si rád připravuji. Mezi moje favority mohu zařadit thajskou „kuřecí“, která je příjemně pikantní se smetanovým nádechem po kokosovém mléku. No a právě naturální – bílý tempeh v tomto receptu...
Sabží s tempehem, kešu a růžičkovou kapustou

Sabží s tempehem, kešu a růžičkovou kapustou

Toto lahodné a mírně pikantní jídlo se vyznačuje jednou specifickou surovinou, kterou bych vám rád v krátkosti představil. Tempeh jste už možná někde jedli, většinou se v kuchyních používá uzený či smažený. Abych pravdu řekl, obě tyto verze mi připadají poměrně těžké,...
Smetanová MRKVIČKA s uzeným tempehem

Smetanová MRKVIČKA s uzeným tempehem

Tento recept je super jednoduchý, vaří se v jednom hrnci a zvládne i nezkušená hospodyňka. Když jsem tento recept tvořil, tak jsem trochu myslel na děti. Těm mrkvička chutná, jídlu dodává příjemnou sladkost a určitě se po něm ještě chvíli oblizují.A takových strávníků...