Greenwayfood

by Petr Klíma

Valentýnské red velvet cupcaky

Valentýnské red velvet cupcaky

Už dlouho jsme doma plánovali, že musíme vyzkoušet tyto krásně barevné cupcaky. A právě blížící se svátek sv. Valentýna k tomu přímo vybízel. Bylo potřeba sehnat pár důležitých surovin, třeba gelovou červenou barvu red velvet, tu jen tak v běžných obchodech nenajdete,...
Kroužek vaření 2025/9

Kroužek vaření 2025/9

Témata kroužku vaření většinou vymýšlím spontánně na poslední chvíli, nikdy není přesný plán, co se bude během školního roku vařit. Má to však jisté výjimky, jsou vybraná jídla která se každý rok opakují, oblíbené pokrmy které děti baví. Především sushi, tortilly,...
Smažená kimchi rýže s uzeným tofu

Smažená kimchi rýže s uzeným tofu

Tato pikantní rýže je poměrně jednoduchá záležitost, jen je potřeba pár klíčový surovin. V první řadě je to kimchi, ať už domácí anebo kupované, to je jedno. Dále je nutné si dopředu uvařit rýži, nechat vychladnou, aby se drolila, já do tohoto jídla používám vždy rýži...
Kroužek vaření 2025/8

Kroužek vaření 2025/8

Vždy když ve školní jídelně na Hanspaulce zařadíme na jídelní lístek bramboráčky, tak si toto jídlo najde mnoho strávníků. A i proto mě toto klasické české jídlo inspirovalo zařadit na program našeho kroužku vaření. Vězte že strouhání brambor bylo pro děti docela...
Datlová bábovka s mákem a citronem

Datlová bábovka s mákem a citronem

Často se kolem bábovek debatuje, jaké by měla být. Někteří preferují vláčné, někomu nevadí, když je bábovka trochu suchá. U mě musí především splňovat pravidla zdravé výživy, použití vhodného sladidla, část mouky zahrnout mouku celozrnnou, ale také přidat něco...