Greenwayfood

by Petr Klíma

Greenwayfood vzniká především k tvorbě a šíření originálních receptů zdravé výživy, zaměřené na kvalitní suroviny převážně z ekologicky šetrné produkce. Už z fotek vidno, že jsem také velkým zastáncem farmářské zeleniny, návštěvy pražských trhů je pro mě vždy velkou inspirací pro vaření na každý den.

 

Každý nový recept nebo surovina je pro mě velkou výzvou, kterou se nebojím pokořit.

Baví mě čerstvá, sezonní, kreativní, pestrá, zdravá, ale přitom chutná, kuchyně bez masa.“
_________________________________________________________________________________________

Všechny moje dosavadní zkušenosti jsem v posledních letech zúročil ve třech krásně barevnýc kuchařských knihách, Zeleninové a Luštěninové a poslední Obilovinové kuchařce, všechny tituly vydalo dejvické v nakladatelství Smart Press. 

_______________________________________________________________________________________________

Většinu svých životních a gastronomických zkušeností sem nasbíral na svých cestách v blízkém i dalekém zahraničí. /Anglie, Nový Zéland, Francie/

Moje kuchařské schopnosti a tvorbu značně pozitivně ovlivnila účast na spoustě kuchařských kurzů v Londýnské škole Cookery School at little Portland www.cookeryschool.co.ukkde jsem byl školen špičkovými profesionály z vyhlášených londýnských kuchyní, specializovaných na Evropskou a orientální kuchyni: Peter Gordon- šéfkuchař australského původu, který  vybudoval restaurace v Londýně a na Novém Zélandě. Více na: www.peter-gordon.net Cyrus  Todiwala – šéfkuchař narozený v indické Mumbai, zakladatel Indické restaurace Cafe Spice Namaste v Londýně.  Více na: www.cafespice.co.uk. Dan Lepard– celosvětově uznávaný pekař z australské Sydney působící v Londýně. Více na:  www.danlepard.com

_________________________________________________________________________________________________________

Zatím poslední, ale velice inspirující doba, započala rokem 2010, kdy jsem nastoupil do firmy
Country LifeZde jsem působil jako šéfkuchař dejvické restaurace do srpna 2022. Toto zaměstnání mi dávalo možnost zkoušet mnoho nových a neznámých surovin zdravé výživy a uplatňovat je v receptech, kterých jsem za tuto dobu udělal již přes pět set. Proto neváhejte navštívit tuto restauraci, která stále pokračuje na mých základech. Mnoho jídel a dalších receptů které jsem zde vařil, můžete najít v časopise Dobroty, na kterém jsem v Country life delší dobu spolupracoval.

______________________________________________________________________________________________________

Poslední dobou, se snažím víc a víc nořit do kouzel a krás foodstylingu, který mě začíná z toho všeho bavit úplně nejvíce. Ale také samotná fotografie, je mým dlouholetým koníčkem. A právě spojení přípravy jídel, aranžování a konečné fáze fotografie je pro mě nejlepší kombinací, která mě v životě potkala.

Nyní působím v základní škole Na Hanspaulce, jako šéfkuchař tamní jídelny. Zde se starám o dobrý chod kuchyně a spokojenost dětí ve škole i školce. Vedu také dětský kroužek vaření ve školních kuchyňkách, plánuji však i řadu dalších projektů.
_________________________________________________________________________________________________________

Moje články a recepty jste také mohli vidět v Pravém domácím časopise, v minulosti i v Prima fresh. Moje recepty se poslední dobou objevují také ve spolupráci s firmou Probio,  Tsampa Pema,  Sonnentor, Natural Mallorca,  nebo F.H. Prager.



Share This