Projects – 56. stránka – Greenwayfood

Greenwayfood

by Petr Klíma

Chřestový krém se špenátem a pistáciemi

Chřestový krém se špenátem a pistáciemi

Chřest se bezpochyby upravuje na mnoho způsobů, ale asi nejznámější způsob jeho využití je v krémové polévce. Velice rád jídla, potažmo polévky, obohacuji luštěninou nebo právě ořechy. Při tvorbě této polévky padla karta na pražené solené pistácie.   4 porce doba...
Krém z pečené růžičkové kapusty  s lískovými ořechy

Krém z pečené růžičkové kapusty s lískovými ořechy

Toto je poslední recept z růžičkové kapusty, který vám, naservíruji, už proto že ji ještě neodzvonilo. Ještě občas v obchodech vidím, i v holešovické tržnici ji farmáři stále mají. Počet porcí 4 Doba přípravy 45minut Budeme potřebovat: 100 g lískových ořechů 400 g...
Čočkové chilli

Čočkové chilli

Od té doby, co jsem začal dělat luštěninové chilli, jiné už nedělám. Druh čočky asi nechám na vás, já vybral klasickou zelenou, kterou seženete úplně všude, fungovat to však bude i s tmavozelenou nebo červenou či hnědou, ale obě prosím neloupané. Pro zjednodušení opět...
Raw čoko-pomerančový dortík

Raw čoko-pomerančový dortík

Tento dortík je výtečný, zatím asi nejlepší tohoto druhu, který jsem ochutnal. Možná je to i proto, že mám rád kombinaci čokolády a pomeranče, té jen těžko odolám. Možná namítnete něco proti tomu, že jsem použil med. Ale mně to prostě přijde přirozenější,...
Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

Malé kulaté kapustičky, bud´ je milujete, nebo je kvůli zápachu při vaření prostě až tak moc nemusíte. Růžičková kapusta je z pohledu pěstitele bylina dvouletá, avšak pěstovaná jako jednoletka. Její otužilost nám umožní ji konzumovat od brzkého podzimu, během celé...