PK | Pro 20, 2016 |
Mým letos posledním, ale velice zajímavým úlovkem, co se kulinářských knih týče, se stala kniha autorky Nicole Just pod názvem Pečení pro vegany (La veganista backt- Kuchen and mehr ganz ohne tier). Když jsem ji poprvé prolistoval, tak mi problesklo: „To tu vážně...
PK | Pro 19, 2016 |
Poslední dobou nějak tíhnu k citrónové chuti. Při pečení používám jak šťávu, tak kůru, která musí být zásadně z ekologicky pěstovaného citronu. Toto cukroví je opět rychlý experiment s relativně dobrým efektem. Není příliš sladké, příjemně nakyslé po citronu a vůně po...
PK | Pro 17, 2016 |
Tento recept je super jednoduchý, vaří se v jednom hrnci a zvládne i nezkušená hospodyňka. Když jsem tento recept tvořil, tak jsem trochu myslel na děti. Těm mrkvička chutná, jídlu dodává příjemnou sladkost a určitě se po něm ještě chvíli oblizují.A takových strávníků...
PK | Pro 11, 2016 |
Možná znáte situaci, kdy si koupíte nějaký produkt a na něm chybí návod nebo je na něm instrukce, která není úplně kompletní. Musím říct, že mám zkušenost s různými druhy rýže a předpokládám, že ne každý má doma rýžovar. Já ho třeba nemám, vařím rýži vždy v hrnci,...
PK | Pro 5, 2016 |
Tento příběh začal v roce 2010. Dva dlouholetí kamarádi Ondřej Frunc a Cyril Holub tehdy seděli u čepované desítky v dejvické nádržce. Klasicky polemizovali nad životem a náhle Cyril přišel s tehdy poněkud odvážným nápadem stát se...