Greenwayfood

by Petr Klíma

Dušená kapusta s čočkou a pečenou slunečnicovou dýní

Dušená kapusta s čočkou a pečenou slunečnicovou dýní

Podzim je tu a s ním mraky dýně a kapusty. Samozřejmě je vše potřeba spotřebovat. Kombinaci kapusty s dýní jsem již jednou použil v receptu s těstovinami a nyní jsem se rozhodl přidat mou oblíbenou tmavozelenou čočku. Také jsem si v tomto receptu poprvé dovolil...
Hojnost- kuchařka mistra zeleninové kuchyně /Slovart/

Hojnost- kuchařka mistra zeleninové kuchyně /Slovart/

Autorem kuchařky, která se mi tentokrát dostala do ruky, je Yotam Ottolenghi. Sám autor je jedna z hlavních postav Londýnské vegetariánské restaurace Ottolenghi, kterou založil se svými kamarády  Noamem Barem a Samim Tamimim. Poslední jmenovaný se mimo jiné podílel na...
Nudle SOBA s pečeným lilkem a čerstvým MANGEM

Nudle SOBA s pečeným lilkem a čerstvým MANGEM

Tento recept pochází z knihy HOJNOST, kterou napsal je  Yotam Ottolenghi. Několik surovin jsem mírně obměnil, ale myslím, že na chuti se nic nezmění. Trochu odlišná je i úprava lilku a navíc jsem přidal fenykl, který skvěle ladí s čerstvým mangem. Více o této knize...
TOFU v CIDER těstíčku v tortille s avokádovým dipem

TOFU v CIDER těstíčku v tortille s avokádovým dipem

Dnes si opět vytvoříme jídlo ze skvělého cideru od F.H. Prager. Těstíčko je na styl klasického pivního, které je hodně populární na britských ostrovech. Napadlo mě zabalit osmažené tofu do pšeničné tortilly na způsob tacos. Samozřejmě nesmí chybět omáčka z avokáda,...
HRSTKOVÁ polévka

HRSTKOVÁ polévka

Od všeho hrstka. Polévka, která je sytá, ale hlavně docela jednoduchá. Luštěniny a kroupy ji dělají pěkně hustou a bohatou. Možná jste ve zdravé výživě narazili na  sáček s názvem polévkovou směs od CL. Tento recept je návod jak z ní vykouzlit dobrou polévku pro celou...