PK | Lis 17, 2016 |
Podzim je tu a s ním mraky dýně a kapusty. Samozřejmě je vše potřeba spotřebovat. Kombinaci kapusty s dýní jsem již jednou použil v receptu s těstovinami a nyní jsem se rozhodl přidat mou oblíbenou tmavozelenou čočku. Také jsem si v tomto receptu poprvé dovolil...
PK | Lis 13, 2016 |
Autorem kuchařky, která se mi tentokrát dostala do ruky, je Yotam Ottolenghi. Sám autor je jedna z hlavních postav Londýnské vegetariánské restaurace Ottolenghi, kterou založil se svými kamarády Noamem Barem a Samim Tamimim. Poslední jmenovaný se mimo jiné podílel na...
PK | Lis 13, 2016 |
Tento recept pochází z knihy HOJNOST, kterou napsal je Yotam Ottolenghi. Několik surovin jsem mírně obměnil, ale myslím, že na chuti se nic nezmění. Trochu odlišná je i úprava lilku a navíc jsem přidal fenykl, který skvěle ladí s čerstvým mangem. Více o této knize...
PK | Lis 6, 2016 |
Dnes si opět vytvoříme jídlo ze skvělého cideru od F.H. Prager. Těstíčko je na styl klasického pivního, které je hodně populární na britských ostrovech. Napadlo mě zabalit osmažené tofu do pšeničné tortilly na způsob tacos. Samozřejmě nesmí chybět omáčka z avokáda,...
PK | Říj 28, 2016 |
Od všeho hrstka. Polévka, která je sytá, ale hlavně docela jednoduchá. Luštěniny a kroupy ji dělají pěkně hustou a bohatou. Možná jste ve zdravé výživě narazili na sáček s názvem polévkovou směs od CL. Tento recept je návod jak z ní vykouzlit dobrou polévku pro celou...