Greenwayfood

by Petr Klíma

Pikantní kvašená zelenina

Pikantní kvašená zelenina

O kvašené zelenině se napsalo mnoho především v pozitivech. Toto zpracování a uchovávání zeleniny je dávno osvědčený způsob, jak přes zimu dodávat tělu vitamíny včetně probiotických bakterií. Mléčné kvašení neboli fermentace (jak se tento způsob nazývá) zlepšuje...
Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Tato polévka, se stala synonymem ruské kuchyně, ale možná netušíte, že původem pochází ze sousední Ukrajiny. Pokrm je složený převážně z řepy, zelí a zeleniny nebo třeba fazole. S polévkou jsem se poprvé setkal na začátku mé kuchařské kariéry v jedné restauraci,kde...
Pečená kořeněná cizrna

Pečená kořeněná cizrna

Asi si pomyslíte – pchééé to znám, dělal jsem to mnohokrát, já třeba ano. Tak jsem si říkal, že jsou tu tací, co si pečenou cizrnu nikdy nepřipravili, že vůbec netuší, o co jde a slyší to poprvé. Zrovna pro VÁS jsem ji znovu upekl. Tak, jak ji mám rád já. Pěkně...
Datlovo- kokosový koláč s pomerančem a mandlemi

Datlovo- kokosový koláč s pomerančem a mandlemi

Tento koláč dostal totálně nový kabát v porovnání s koláčem, který se kdysi u nás v restauraci dělával. Nejdůležitější změna spočívá v tom, že je bezlepkový. Nebylo to však úplně jednoduché. Práce s bezlepkovými surovinami není žádný med, manipulace s těstem se...
Špagety s tofu, olivami a vlašskými ořechy

Špagety s tofu, olivami a vlašskými ořechy

Taková rychlovka ze surovin, které by mohl mít doma každý, kdo často chodí do zdravé výživy. Tyto suroviny tam určitě najde, já je tam našel J. No a ořechů máme letos na rozdávání, pilně jsme na podzim sbírali, a proto je máme skoro ve všem. Vždyť jsou tak zdravé! 🙂 4...