Greenwayfood

by Petr Klíma

Chilli Con Robi

Chilli Con Robi

Tento pikantní, původně texaský recept ve veganské podobě u mě momentálně vede. Poprvé jsem ho představil na letošních Biodožínkách v Nenačovicích. Je to pokrm, který můžete uvařit jak rodině, tak i návštěvě a garantuji, že úspěch je zaručen. 5-6 porcí doba přípravy...
Falešný vajíčkový salát s kapary

Falešný vajíčkový salát s kapary

Vaječný salát jsme jedli vždy po Velikonocích. Bylo ho tolik, až nám lezl i z uší 🙂 . Tento salát je nejen chutný, ale také velice lehký. A opět budete překvapeni, že „voní“ po vajíčkách, i když tam žádné není. Jak je to možné? No přece díky černé soli. Ta tuto „vůni“...
Nudle Udon  s hlívou ústřičnou a rajčaty

Nudle Udon s hlívou ústřičnou a rajčaty

Navštívil jsem Japonskou prodejnu v Dejvicích a zaujaly mě zde pšeničné nudle Udon. Oprášil jsem osvědčený recept naší restaurace, který jde vždy na dračku. 4 porce doba přípravy 50 minut Budeme potřebovat: 250 g nudlí Udon 400 g očištěné hlívy ústřičné /zbavené...
Cider cibulačka  s vegan sýrovými krutony

Cider cibulačka s vegan sýrovými krutony

Skvělým hřejivým potěšením v těchto chladivých dnech může být miska poctivé cibulačky. Je to polévka, se kterou si musíte trochu pohrát.  Nyní se připravte se na to, že budete stát chvíli u plotny, než vám pěkně zkaramelizuje cibulový základ, což je na této polévce...
Pomazánka z máčené pohanky  a slunečnice se sušenými rajčátky

Pomazánka z máčené pohanky a slunečnice se sušenými rajčátky

Že se pohanka za každou cenu nemusí vařit, nejspíš každý jen tak netuší. Zde je jednoduchý návod, jak si udělat pomazánku, ve které je zachována spousta živin. 1 větší polévková miska pomazánky doba máčení 12 hodin doba přípravy 10 minut Budeme potřebovat: 200 g...