Greenwayfood

by Petr Klíma

Makový závin se švestkami

Makový závin se švestkami

Doba přípravy 50 minut 6 – 8 porcí Budeme potřebovat: plát listového těsta cca 35 x 25 cm 10 ks větších švestek 200 g mletého máku 350 ml sójového mléka 4 pl hnědého třtinového cukru 1 čl mleté skořice Návod: Sójové mléko vlijeme do hrnce, přidáme 3 lžíce cukru,...
Smetanová kukuřičná  polévka

Smetanová kukuřičná polévka

5 porcí doba přípravy 45 minut Budeme potřebovat: 2 cibule 2 malé brambory 1 mrkev 4 pl olivového oleje 400 g mražené kukuřice (zrno) 1 čl tymiánu 1 pl wurzl 150 ml sójového mléka 1 dcl sójové smetany petrželka mořská sůl Návod: Cibuli nakrájíme na hrubší kostky a...
Pohanka s kysaným zelím, houbami a tofu

Pohanka s kysaným zelím, houbami a tofu

Tento recept bych označil jako typicky české skromné vesnické jídlo. Pár obyčejných ingrediencí vytváří souhru výtečného bezlepkového pokrmu. 5 porcí Doba přípravy 50 minut Budeme potřebovat: 400 g pohanky 2 cibule 2 menší brambory 500 g kysaného zelí 1 uzené tofu...
Vegan mrkvová bábovka  s brusinkami

Vegan mrkvová bábovka s brusinkami

Další pokus o zdravější bábovku s mrkví, brusinkami, citronovou kůrou nebo třeba chia semínky. Já říkám: konečně vláčná bábovka, která neuvízne v krku ! Doba přípravy 110 minut Budeme potřebovat: 150 g pohankové mouky 150 g pšeničné polohrubé mouky 200 ml sójového...
Pikantní zelný salát s jidášovým uchem a sezamem

Pikantní zelný salát s jidášovým uchem a sezamem

Zelný salát s mrkví a koprem je už trochu nuda, proč tedy nevyzkoušet něco více odvážného a hlavně pikantního? 5 porcí Doba přípravy 50 minut Doba přípravy 50min. Budeme potřebovat 600 g bílého zelí 1 malá žlutá paprika 1 malá červená paprika 2 stonky jarní cibulky 20...