PK | Říj 8, 2020 |
Zařazujete do jídelníčku mořské řasy? Pokud ne, tak o hodně přicházíte. Myslím, že bychom jim měli dávat více šanci, už proto, že obsahují velké množství jódů. Dají se přidávat do salátů, polévek, nebo třeba takto ve spojení s luštěninou a těstovinami. Řasy bychom...
PK | Kvě 31, 2020 |
Dva kamarádi, Václav a Milan a jejich ojedinělý nápad. Vyrábět tradiční japonské suroviny v českých poměrech, trochu jinak a ze surovin, které nejsou v asijské kuchyni zas tak všední, prostě lokálně a hlavně bez chemie. Nedávno jsem přijal pozvání do místa, kde tyto...
PK | Bře 2, 2017 |
Pod názvem boltcovitka bezová si asi většina z nás žádnou kulinářskou lahůdku nepředstaví. Její známější jméno, odkazující na její vzhled a údajně první místo nalezení už vám asi napoví více. Jidášovo ucho. Na první pohled i dotyk opravdu připomíná chrupavčitý lidský...