PK | Kvě 18, 2017 |
K vymyšlení tohoto výborného a osvědčeného receptu mě opět inspiroval sortiment naší dejvické prodejny. Tentokrát však výjimečně sekce zeleniny, kde se poslední dobou objevují krásné žampiony Portobelo v bio kvalitě. No a jak jinak než s nimi přímo na gril. Počasí už...
PK | Dub 22, 2017 |
Když jsem servíroval tento pokrm, probudila se ve mně vzpomínka. V době, kdy jsem pracoval v Anglii, byl pastýřský koláč velkou klasikou. Originálně je z jehněčího masa, ale i zde muselo být v menu na výběr jedno vegetariánské jídlo, takže jsem ho připravoval ze...
PK | Dub 16, 2017 |
Smrže spolu s kačenkami patří mezi první trofeje houbařské sezóny. Ne každý je však zná a sbírá. Začínají většinou růst začátkem března a můžeme v lese najít zhruba do května. Jejich struktura a zvláštní vzhled žeber připomíná včelí plásty. Já je teda v lese...
PK | Úno 19, 2017 |
S kadeřávkem to jde velice jednoduše, jeho úprava je rychlá a efekt výborný, hlavně to dobře vypadá, což lahodí dvojnásobně. Tento pokrm by mohl sloužit jako příloha nebo rychlá svačinka nabitá vitamíny. počet porcí: 3 doba přípravy 20 minut Budeme potřebovat: 1...
PK | Úno 4, 2017 |
Předpokládám, že kuskus každý zná a má ho doma ve spíži, možná ví, s čím a jak ho připravit a zvládne pár receptů. Dnes bych vám velice rád představil jednu směs koření, kterou jsem vyzkoušel. Je jím Habešino koření Berber, které vyrábí Sonnentor. Jde o koření v BIO...