Greenwayfood

by Petr Klíma

Portobello burger

Portobello burger

K vymyšlení tohoto výborného a osvědčeného receptu mě opět inspiroval sortiment naší dejvické prodejny. Tentokrát však výjimečně sekce zeleniny, kde se poslední dobou objevují krásné žampiony Portobelo v bio kvalitě. No a jak jinak než s nimi přímo na gril. Počasí už...
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Když jsem servíroval tento pokrm, probudila se ve mně vzpomínka. V době, kdy jsem pracoval v Anglii, byl pastýřský koláč velkou klasikou. Originálně je z jehněčího masa, ale i zde muselo být v menu na výběr jedno vegetariánské jídlo, takže jsem ho připravoval ze...
Smetanová omáčka se smrži a opékaným tofu

Smetanová omáčka se smrži a opékaným tofu

Smrže spolu s kačenkami patří mezi první trofeje houbařské sezóny. Ne každý je však zná a sbírá. Začínají většinou růst začátkem března a můžeme v lese najít zhruba do května. Jejich struktura a zvláštní vzhled žeber připomíná včelí plásty. Já je teda v lese...
Kadeřávek na česneku s žampiony

Kadeřávek na česneku s žampiony

S kadeřávkem to jde velice jednoduše, jeho úprava je rychlá a efekt výborný, hlavně to dobře vypadá, což lahodí dvojnásobně. Tento pokrm by mohl sloužit jako příloha nebo rychlá svačinka nabitá vitamíny. počet porcí: 3 doba přípravy 20 minut Budeme potřebovat: 1...
Berberský kuskus

Berberský kuskus

Předpokládám, že kuskus každý zná a má ho doma ve spíži, možná ví, s čím a jak ho připravit a zvládne pár receptů. Dnes bych vám velice rád představil jednu směs koření, kterou jsem vyzkoušel. Je jím  Habešino koření Berber, které vyrábí Sonnentor. Jde o koření v BIO...