Greenwayfood

by Petr Klíma

Špenátové lasagne s žampiony a rajčaty

Špenátové lasagne s žampiony a rajčaty

U nás v restauraci děláme už řadu let špenátové lasagne, stojí tam na ně vždy ohromná fronta a jsou pryč jako první. Dozvěděl jsem se, že několik zákazníků za nimi cestuje přes celé město. A možná proto jsem se konečně rozhodl tento neobvyklý recept poodkrýt. Tato...
Smetanová MRKVIČKA s uzeným tempehem

Smetanová MRKVIČKA s uzeným tempehem

Tento recept je super jednoduchý, vaří se v jednom hrnci a zvládne i nezkušená hospodyňka. Když jsem tento recept tvořil, tak jsem trochu myslel na děti. Těm mrkvička chutná, jídlu dodává příjemnou sladkost a určitě se po něm ještě chvíli oblizují.A takových strávníků...
Dušená kapusta s čočkou a pečenou slunečnicovou dýní

Dušená kapusta s čočkou a pečenou slunečnicovou dýní

Podzim je tu a s ním mraky dýně a kapusty. Samozřejmě je vše potřeba spotřebovat. Kombinaci kapusty s dýní jsem již jednou použil v receptu s těstovinami a nyní jsem se rozhodl přidat mou oblíbenou tmavozelenou čočku. Také jsem si v tomto receptu poprvé dovolil...
Nudle SOBA s pečeným lilkem a čerstvým MANGEM

Nudle SOBA s pečeným lilkem a čerstvým MANGEM

Tento recept pochází z knihy HOJNOST, kterou napsal je  Yotam Ottolenghi. Několik surovin jsem mírně obměnil, ale myslím, že na chuti se nic nezmění. Trochu odlišná je i úprava lilku a navíc jsem přidal fenykl, který skvěle ladí s čerstvým mangem. Více o této knize...
TOFU v CIDER těstíčku v tortille s avokádovým dipem

TOFU v CIDER těstíčku v tortille s avokádovým dipem

Dnes si opět vytvoříme jídlo ze skvělého cideru od F.H. Prager. Těstíčko je na styl klasického pivního, které je hodně populární na britských ostrovech. Napadlo mě zabalit osmažené tofu do pšeničné tortilly na způsob tacos. Samozřejmě nesmí chybět omáčka z avokáda,...