Greenwayfood

by Petr Klíma

Kroužek vaření- dýňové rizoto

Kroužek vaření- dýňové rizoto

K podzimním surovinám bezesporu patří dýně všech druhů, a proto další kroužek nemohl být zaměřený na nic jiného, než na tuto domácí potravinu. Děti opět dostaly jasný úkol, uvařit krémové rizoto z rýže arborio a máslové dýně. Opět bylo potřeba se zorientovat v...
Kroužek vaření- špaldový koláč s mákem

Kroužek vaření- špaldový koláč s mákem

Pečení sladkých koláčů je na kroužku vždy velice populární téma, nebylo tomu jinak i na tomto setkání. Na koláč jsme použili jeden z nejkvalitnějších a nejchutnějších druhů mouky, kterou náš tuzemský trh disponuje. Přesně řečeno bio špaldovou bílou a celozrnnou,...
Kroužek- raw zeleninové špagety

Kroužek- raw zeleninové špagety

Čas strašně letí a my máme na Hanspaulce za sebou už třetí kroužek a já se s malým zpožděním snažím napsat pár vět, co se nám podařilo tentokrát vytvořit. Abych pravdu řekl, tak se vždy snažím vymyslet něco originálního, aby měly děti z kroužku dobrý zážitek a...
Kroužek- mrkvovo-jablečné muffiny

Kroužek- mrkvovo-jablečné muffiny

Na další lekci vaření jsme se už sešli v plné sestavě, přidaly se poslední děti, které minule chyběly, a musím říct že, kuchyně je opět solidně zaplněna, nyní kroužek čítá osmnáct členů. Připravil jsem si pro děti tentokrát recept sladký, to je vždy děti ocení,...
Kroužek 2023-24 zahájen

Kroužek 2023-24 zahájen

S novým školním rokem na Hanspaulce opět odstartovala další sezona kroužku vaření. Zájem o kulinářské lekce byl velký, pár jedinců jsem bohužel musel z kapacitních důvodů odmítnout. Doufám, že se na ně usměje štěstí v druhém pololetí nebo v dalším roce. Skupina čítá v...