Greenwayfood

by Petr Klíma

Velikonoční Jidáše

Velikonoční Jidáše

O Velikonocích se kromě mnoha jiných událostí vzpomíná i na jeden méně známý příběh. Jidáš, jeden z 12 původních apoštolů, zradil za třicet stříbrných Ježíše a umožnil tak jeho zatčení. Proto tvar tradičního pečiva- jidášů symbolizuje provaz, na kterém se pak Jidáš ze...
Red velvet cupcaky

Red velvet cupcaky

Už dlouho jsme doma plánovali, že musíme vyzkoušet tyto krásně barevné cupcaky. A právě blížící se svátek Valentýna k tomu přímo vybízel. Bylo potřeba sehnat pár důležitých surovin, třeba gelovou červenou barvu red velvet, tu jen tak v běžných obchodech nenajdete,...
Datlová bábovka s mákem a citronem

Datlová bábovka s mákem a citronem

Často se kolem bábovek debatuje, jaké by měla být. Někteří preferují vláčné, někomu nevadí, když je bábovka trochu suchá. U mě musí především splňovat pravidla zdravé výživy, použití vhodného sladidla, část mouky zahrnout mouku celozrnnou, ale také přidat něco...
Makový koláč s višněmi a mandlovou drobenkou

Makový koláč s višněmi a mandlovou drobenkou

Nedávno mě na FB Probio zaujal tento jednoduchý koláč a jako milovníka máku mě nenechal klidným, musel jsem ho co nejdříve vyzkoušet. Je pravda, že v době, kdy jsem se rozhodl recept vyzkoušet, tak jsem měl pouze pšeničnou mouku, celozrnnou špaldovou jsem nechal jak...
Jáhlový kakaový pudink s ovocem

Jáhlový kakaový pudink s ovocem

Pudink vyrobený z jáhel je velice zdravá svačinka na podstavě makrobiotické stravy. Tento recept vám opět ukáže cestu, jak zdravě a velice výživné a chutné mohou být pamlsky z obilovin bez cukru. Kromě jáhel jsem do receptu cíleně zařadil výživnou mořskou řasu agar...