Greenwayfood

by Petr Klíma

Mandlová bublanina  s jahodami, rebarborou a drobenkou

Mandlová bublanina s jahodami, rebarborou a drobenkou

Kombinace jahod a rebarbory bezpochyby patří do období přelomu května a června, na trhu na ně určitě v těchto dnech narazíte. No a proto je tu tento recept na velice šťavnatou a chutnou bublaninu. Kromě klasiky v surovinách narazíte na mandlovou mouku, která vaše...
JAHODOVÉ knedlíky z jáhel a rýže

JAHODOVÉ knedlíky z jáhel a rýže

Jahodová sezona v plném proudu a to si žádá pár dobrejch receptů, co myslíte? A tak mi to nedalo vyzkoušet pro vás nějakou novinku v podobě skvělých bezlepkových knedlíků z neobvyklých, ale hlavně přirozených surovin. Počet porcí: 4-5 Doba přípravy 1 hodinu Budeme...
Banánový chlebík s vlašskými ořechy

Banánový chlebík s vlašskými ořechy

Tento jednoduchý a rychlý moučník se u nás doma stal hitem, žádné mléko žádné vejce ale hlavně bez cukru, to zní jako výzva co myslíte? Velice dobrý způsob, jak v domácnosti využít nadbytek zralých banánů. Já většinou kupuji banány v bio kvalitě v Lidlu, tam je mají...
Datlová bábovka s mákem a citronem

Datlová bábovka s mákem a citronem

Často se kolem bábovek debatuje, jaké by měla být. Někteří preferují vláčné, někomu nevadí, když je bábovka trochu suchá. U mě musí především splňovat pravidla zdravé výživy, použití vhodného sladidla, část mouky zahrnout mouku celozrnnou, ale také přidat něco...
Tofu žemlovka s hruškami,  vlašskými ořechy a zázvorem

Tofu žemlovka s hruškami, vlašskými ořechy a zázvorem

Zemlbába neboli žemlovka je recept, na který jsem se chystal už docela dlouho. Tak stejně dlouho jsem však přemýšlel, jak to udělat, aby byla jednak veganská, ale také něčím neobyčejná. Napověděly mi právě dozrávající hrušky i nedávná sklizeň ořechů. Tvaroh zde...