PK | Bře 5, 2024 |
Nedávno mě na FB Probio zaujal tento jednoduchý koláč a jako milovníka máku mě nenechal klidným, musel jsem ho co nejdříve vyzkoušet. Je pravda, že v době, kdy jsem se rozhodl recept vyzkoušet, tak jsem měl pouze pšeničnou mouku, celozrnnou špaldovou jsem nechal jak...
PK | Lis 3, 2023 |
Pudink vyrobený z jáhel je velice zdravá svačinka na podstavě makrobiotické stravy. Tento recept vám opět ukáže cestu, jak zdravě a velice výživné a chutné mohou být pamlsky z obilovin bez cukru. Kromě jáhel jsem do receptu cíleně zařadil výživnou mořskou řasu agar...
PK | Říj 7, 2023 |
Tento recept se stal součástí posledního kroužku vaření s dětmi na ZŠ Hanspaulka. Tentokrát sem nevybral nic ze svého repertoáru a využil jsem velice zajímavý recept autorky Kitchenette, která mě nejednou inspirovala hlavně k pečení velice zajímavých moučníku,...
PK | Čvn 24, 2023 |
Udělat jahodové knedlíky jednou v roce, v době kdy jsou všude jahody, je povinnost. Častokrát mi je dělávala moje máma, tentokrát jsem to nechal na dětech a dopadlo to nadmíru dobře. Suroviny: 500 g měkký tvaroh (polotučný) 280 g špaldová polohrubá mouka (dle potřeby...
PK | Čvn 14, 2023 |
Suroviny 5 ks vejce 150 g třtinový cukr 1 sáček vanilkový cukr 10 lžic vlažné mléko 10 lžic oleje kůra z 1 citronu, na jemno nastrouhaná 200 g čiroková mouka 100 g pšeničná hladká mouka 1/2 sáček prdopeče 1 lžíce kakaa + 3 lžíce mléka jahody, meruňky plátky mandliček...