Greenwayfood

by Petr Klíma

Vánoční ovesná panna cotta s anýzem  a brusinkovo-jablečným chutney

Vánoční ovesná panna cotta s anýzem a brusinkovo-jablečným chutney

Italská klasika úplně jinak! Co třeba s ovesnou smetanou a anýzovou limonádou od F.H Prager? 6 porcí Doba přípravy 25 minut Budeme potřebovat 0,33 ml anýzové limonády F.H Prager 400 ml ovesné smetany 1 pl strouhaného kokosu 2 pl třtinového cukru hnědého 40 g rozinek 4...
Tofu pohár se švestkami a pohankovou granolou

Tofu pohár se švestkami a pohankovou granolou

Pro tento recept jsem se inspiroval ze skotské kuchyně. Je to vzdálená napodobenina tradičního receptu Cranachan, kde jogurt nahrazuje tofu krém a místo vloček je tu skvělá granola, která má vícestranné použití. 5 – 6 porcí, záleží na pohárech Doba přípravy 70...
Karobový koláč s tofu tvarohem a hruškami

Karobový koláč s tofu tvarohem a hruškami

Vždy když zkouším něco bezlepkového a bez cukru, čekám s obavou, co z toho vyleze. Tentokrát se to kupodivu povedlo a koláč chutná skvěle! 8 porcí Doba přípravy 50 minut Těsto 160 g pohankové mouky 80 g kukuřičné hladké mouky 1 vrchovatá pl kukuřičného škrobu 200 ml...
Kokosový chia pudink  s mango topingem

Kokosový chia pudink s mango topingem

 Překvapivě dobrý a zdravý pudink se semínky CHIA s exotickým nádechem. Tento bezlepkový pohár vám nedá moc práce, budete překvapeni jak je to snadné. je skvělé mlsat s dobrým pocitem 🙂   4 porce Doba přípravy 40 minut Budeme potřebovat 50g strouhaného kokosu...
Makový závin se švestkami

Makový závin se švestkami

Doba přípravy 50 minut 6 – 8 porcí Budeme potřebovat: plát listového těsta cca 35 x 25 cm 10 ks větších švestek 200 g mletého máku 350 ml sójového mléka 4 pl hnědého třtinového cukru 1 čl mleté skořice Návod: Sójové mléko vlijeme do hrnce, přidáme 3 lžíce cukru,...