Greenwayfood

by Petr Klíma

Chutney z červené cibule

Chutney z červené cibule

Toto je věc kterou miluji, opět se chuťově vracím do doby, kdy jsem působil v Anglii. Chutney (čatný) pochází z indické kuchyně, jeho obliba je po celém světě, vyrábí se jak ze zeleniny tak z ovoce. Už jednou jsem zde připravoval chutney z broskví, typicky indické,...
Broskvové chutney

Broskvové chutney

U nás v restauraci si občas můžete dát jako doplněk k jídlu lžíci ovocného chutney, které je nasládlé a jemně okořeněné. Já vám nyní poodkryju recept, který zde znamenitě dělá naše milá kolegyně Mirka. Pokud chcete tento recept jen vyzkoušet tak zprvu udělejte jen...
Kadeřávek na česneku s žampiony

Kadeřávek na česneku s žampiony

S kadeřávkem to jde velice jednoduše, jeho úprava je rychlá a efekt výborný, hlavně to dobře vypadá, což lahodí dvojnásobně. Tento pokrm by mohl sloužit jako příloha nebo rychlá svačinka nabitá vitamíny. počet porcí: 3 doba přípravy 20 minut Budeme potřebovat: 1...
KIMCHI- korejský kvašený salát

KIMCHI- korejský kvašený salát

Tento pokrm je u nás už pár let velkým hitem zdravé výživy. Když jsem ho poprvé ochutnal, vážně mě nadchl. Jeho předností je pikantní chuť a především zdraví a tělu prospěšné účinky. Většinou funguje jako příloha, salát k hlavnímu chodu. Kimchi k nám docestovalo...
Kvašáky mýho táty

Kvašáky mýho táty

Na kvašáky si pamatuji už jako dítě, každý rok jsme je pojídaly v parných dnech u grilovaček a nejen tam. Můj táta je dělá každý rok po celé léto, vždy se na ně těším, jsou neodolatelné ale hlavně velice osvěžující. Každý je zřejmě dělá trochu jinak, ale některé...