Greenwayfood

by Petr Klíma

Asijský kadeřávek

Asijský kadeřávek

Vždy když farmáři z Čáslavi vypěstují první kadeřávky, tak se nemohu odpustit připravit tuhle ryze zimní zeleninu tímto způsobem. Ne vždy je nutné připravovat časově a finančně nákladná jídla, přesvědčte se sami. Možná na vaší zahrádce čeká ještě nějaký kadeřávek,...
Kukuřice z trhu- jak si ji připravit

Kukuřice z trhu- jak si ji připravit

Možná ani netušíte, že k surovinám raného podzimu patří i sladké kukuřičné klasy. Kukuřice setá se řadí mezi obiloviny, obsahuje velké množství sacharidů, z minerálů hořčík a draslík, jenž prospívají především k dobrému fungovaní srdečně- cévního systému. Pěstovaná je...
Ječné noky se špenátem

Ječné noky se špenátem

Nedávno jsem uveřejni výživný článek, jak využít v kuchyni ječné produkty, proto k tomu přikládám tento doplňující recept z ječných vloček. Totálně zelené noky se špenátem, možná trochu škoda že jsem nestihl na zelený čtvrtek.    Počet porcí Doba přípravy 25...
Flor de Sal a výtečná pečená zelenina v podzimním salátu

Flor de Sal a výtečná pečená zelenina v podzimním salátu

S příchodem chladných dnů často tíhnu k jídlům s pečenou zeleninou, surovin k výběru je vážně hodně. Kromě kořenové zeleniny máme stále k dispozici nepřeberné odrůdy dýní, k mání je můj milovaný kadeřávek, kapusty, poslední kousky květáku. Ano, z tohoto všeho se dají...
Křupavé polentové brambory s veganskými dresinky

Křupavé polentové brambory s veganskými dresinky

Dresinky k jídlu patří, o tom není pochyb, obzvláště když si uděláte salát nebo právě tyto zlaté a křupavé polentové brambůrky. A víte jak nato? Já se inspiroval receptem od Niegellou Lawson, recept lehce poupravil a vy si je musíte udělat také! Oloupané na čtvrtky...