Greenwayfood

by Petr Klíma

Bramborové noky s rajčatovo-mozzarellovou omáčkou

Bramborové noky s rajčatovo-mozzarellovou omáčkou

Vyzkoušejte jednoduchý recept, který bez problému zvládnou i malé děti. Společné vaření bude zábava a na konci vás čeká lehký, chutný oběd, na kterém si pochutná celá rodina. Navíc vyzkoušíte neobvyklou, ale překvapivě jednoduchou omáčku z čerstvých cherry rajčátek....
Svatomartinská hostina ve školní jídelně

Svatomartinská hostina ve školní jídelně

Již čtvrtým rokem se naše školní jídelna proměnila ve slavnostní místo, kde se setkávají rodiny, sousedé i přátelé školy. Svatomartinská hostina si získala velkou oblibu a letos tomu nebylo jinak. My, kteří pracujeme ve školní kuchyni, se na tuto událost připravujeme...
Řepný salát s hořčicí, kapary a vlašskými ořechy

Řepný salát s hořčicí, kapary a vlašskými ořechy

Na první pohled se může zdát, že příprava řepného salátu je naprostá samozřejmost. Tento recept vás ale možná překvapí – používá se v něm totiž syrová řepa. Donedávna jsem to také neznal a vždy sáhl po řepě vařené nebo sterilované. Syrová varianta je ale nejen chuťově...
Kroužek vaření pokračuje – další lekce za námi!

Kroužek vaření pokračuje – další lekce za námi!

Kroužek vaření na Hanspaulce běží na plné obrátky! Rád bych se touto cestou znovu ohlédl za uplynulými lekcemi, které jsme s dětmi v našich školních kuchyňkách absolvovali. Druhá lekce – voňavá rajská polévka Na druhé lekci jsme se pustili do jedné z nejoblíbenějších...
Ze školní jídelny č. 3 – salátový bar

Ze školní jídelny č. 3 – salátový bar

Salátové bary se v evropských školních jídelnách objevují už řadu let a postupně se staly běžnou součástí školního stravování. V Česku ale tento koncept zůstal dlouho spíše na okraji zájmu. Mnozí zaměstnanci školních jídelen měli obavy, že zavedení salátového baru by...