Vyzkoušejte jednoduchý recept, který bez problému zvládnou i malé děti. Společné vaření bude zábava a na konci vás čeká lehký, chutný oběd, na kterém si pochutná celá rodina. Navíc vyzkoušíte neobvyklou, ale překvapivě jednoduchou omáčku z čerstvých cherry rajčátek. Má jemný nádech italské chuti – stačí pár surovin a pochoutka je na světě.
Suroviny:
600 g brambor uvařených ve slupce
1 vejce
300 g hrubé mouky + trochu na podsyp
špetka soli
Příprava noků
1. Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme a najemno nastrouháme.
2. Přidáme vejce, osolíme a postupně zapracováváme mouku.
3. Vypracujeme těsto, které se nelepí, ale je pořád měkké.
4. Z těsta děláme malé kuličky nebo válečky, které lehce přimáčkneme vidličkou.
5. Noky vaříme v osolené vroucí vodě asi 3 minuty – hotové vyplavou nahoru.
Omáčka:
1 palička česneku
500 g cherry rajčátek
olivový olej
1 ks mozzarelly
sušené nebo čerstvé bylinky (bazalka, oregano)
sůl a pepř podle chuti
trochu parmazánu na posypání
Příprava:
1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a dozlatova opečeme oloupané stroužky česneku.
2. Přidáme cherry rajčátka a krátce podusíme.
3. Vše přesuneme do mixéru, přidáme natrhanou mozzarellu, bylinky, sůl a pepř a rozmixujeme dohladka.
4. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody z vaření noků.
5. Horkou omáčku nalijeme na čerstvě uvařené noky. Posypeme parmazánem.








