Greenwayfood

by Petr Klíma

Ledový salát s opečeným tofu a koprem

Ledový salát s opečeným tofu a koprem

Další lehký salát, tentokrát z ledového salátu, ten seženete bez problémů skoro všude. Navíc pokud si dáte práci a seženete i tofu potažmo řecké salátové koření od Sonnentor, tak vytvoříte tento jednoduchý, výživný, ale na druhou stranu dietní salát.


Počet porcí 2
Doba přípravy 60 minut

Suroviny:
200 g tofu natural (může být i sýr Holloumi)
1 lžíce řeckého salátového koření
3 lžíce olivového oleje
1 lžička mořské soli
½ ledového salátu
čerstvý kopr
mletý pepř
dresink
2 lžíce olivového oleje
šťáva z ½ citrónu
1 lžíce hořčice
2-3 lžíce vody na rozředění

Návod:
1. Tofu nakrájíme na hrubší kostky, přidáme koření, olej, sůl zamíchám a vložíme na neméně 30 minut do lednice. Následně opražíme na pánvi ze všech stran do zlatova, olej nebude téměř potřeba, v tofu je oleje dost, necháme vychladnout.
2. Salát nahrubo natrháme, vmícháme tofu, kopr, dle potřeby osolíme, ochutíme pepřem, zalijeme předem připraveným dresinkem.

Můj tip : salát můžete opět posypat sušenými salátovými bylinkami a koprem.

Dovednosti

Zveřejněno

23.4.2024

Share This