Greenwayfood

by Petr Klíma

Lyonské brambory

Lyonské brambory

Tento recept jsem doslova dovez z mého působení na britských ostrovech, od té doby se stal evergreenem naší dejvické restaurace, každý kdo k nám chodí zná tyto Lyonské brambory, které zde připravujeme.


Počet porcí 4 přílohové
Doba přípravy: 60 minut

Budeme potřebovat:
5 větších brambor
2 větší cibule
1 lžíce tymiánu
1 lžíce mořské soli
olivový olej dle uvážení



Návod:

  1. Brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme na 5 mm plátky, cibule může být o trochu hrubší. Vložíme na pekáč s pečícím papírem, posypeme tymiánem, osolíme a zalijeme olejem a důkladně rukama zamícháme. (Lze přidat i nahrubo nasekaný česnek.)

  2. Vložíme do předen na 175 °C předehřáté trouby. Pečeme do zlatova bez míchání nejméně 45 minut.


Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

9.4.2022

Share This