Greenwayfood

by Petr Klíma

Řepné ragú s hokaido a rozmarýnem

Řepné ragú s hokaido a rozmarýnem

Výborně nasládlé ragú, které tvoří převážně tuzemské suroviny a není jich moc. Pokrm je jednoduchý a pečená dýně mu dodá skvělou a sytou chuť. Suroviny pro tento pokrm seženeme nejčerstvější a za dobrou cenu koncem srpna. Není však problém je sehnat uskladněné i během...
Celerový salát s praženými lískovými ořechy

Celerový salát s praženými lískovými ořechy

Teplé dny a přicházející léto si bude žádat nové a nevšední recepty, které obohatí váš stůl. Proto opět posílám tento zajímavý celerový salát s praženými oříšky a směsí řeckých bylin, které seženete jak jinak něž od Sonnetoru.. Počet porcí 4 svačinové Doba přípravy 50...
Pečení perníčků- Dům Ronalda McDonalda

Pečení perníčků- Dům Ronalda McDonalda

Vyvrcholením mých aktivit v tomto roce se stala dobročinná akce, kterou jsem uspořádal v Domu Ronalda McDonalda, ten otevřel své dveře 24. listopadu 2022 a letos tak oslavil první rok své existence. Od té doby ubytoval více než 200 rodin dětí hospitalizovaných nebo...
Kroužek vaření- pečení cukroví ve velkém

Kroužek vaření- pečení cukroví ve velkém

Dlouho slibovaná akce, na kterou se děti náramně těšily, je za námi. Velké pečení cukroví ve velké školní kuchyni na Hanspaulce, kdo tohle mohl v dětství zažít? Děti pilně pracovali a domů si odnesly dva druhy báječného tradičního cukroví, linecká kolečka a vanilkové...
Kokosové řezy s citronem

Kokosové řezy s citronem

Možná se vám nechce trávit dlouhý čas s přípravou několika druhů vánočního cukroví. Tak pro tuto příležitost jsem vám připravil tento jednoduchý a rychlý recept. Jde vlastně o velice výživné cukroví, které v sobě paradoxně žádný cukr neskrývá, vše je oslazeno datlemi....