Greenwayfood

by Petr Klíma

Letní závitky na kroužku

Letní závitky na kroužku

Máme za sebou již patnáctý kroužek vaření, tentokrát zaměřený na čerstvou asijskou kuchyni v podobě letních závitků. Čerstvé nesmažené letní závitky Nem cuốn (gỏi cuốn) jsou vkusnou formou, jak si připravit čerstvou zeleninu jinak než prostřednictvím salátu. A i proto...
Pečení jidášů na kroužku

Pečení jidášů na kroužku

Podobně jako před Vánocemi jsem děti z kroužku pozval na velké předvelikonoční pečení tradičních jidášů do naší školní kuchyně. Když jsem dětem oznámil kde budeme vařit, tak byly nadšené a ani tomu nemohly uvěřit, někteří už tuto zkušenost měly za sebou, pro některé...
Jarní kopřivové muffiny: 

Jarní kopřivové muffiny: 

Suroviny: 100 g mouka pšeničná bílá hladká 120 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá sůl mořská jemná 100 g uzeného tempehu 100 g mladých kopřiv nebo listového špenátu 2 lžičky prášek kypřicí do pečiva 100 g sýr gouda 2 ks vejce 200 ml podmáslí hrst naťové petržele...
Kroužek zaměřený na kopřivy

Kroužek zaměřený na kopřivy

Opět se mi vkusně podařilo zvolit klíčovou surovinu do receptu na kroužku vaření a představit tak touto cestou dětem mladé jarní kopřivy, které nyní rostou skoro všude. Vybral jsem zajímavý recept na slané kopřivové muffiny z dílny Probio, která nás pravidelně...