Greenwayfood

by Petr Klíma

Pečení jidášů na kroužku

,
Pečení jidášů na kroužku

Podobně jako před Vánocemi jsem děti z kroužku pozval na velké předvelikonoční pečení tradičních jidášů do naší školní kuchyně. Když jsem dětem oznámil kde budeme vařit, tak byly nadšené a ani tomu nemohly uvěřit, někteří už tuto zkušenost měly za sebou, pro některé to byla premiéra. Sám jsem přemýšlel o tom, že kdyby mi někdo v desíti letech řekl, že budu péct ve velkokapacitní kuchyni, tak bych takovému nesmyslu nemohl uvěřit. Časy se mění a i takové věci se na Hanspaulce i díky paní ředitelce a hospodáři panu Průšovi mohou stát skutečností, za což jsem moc rád.

Naše prostorná kuchyně nám dává především možnost dopředu hnětat velké množství kynutého těsta a také upéct vše zároveň ve velké troubě. Opět jsem pro toto setkání předem vytvořil nový recept, který nám doma velice chutnal, a tak volba byla jasná. Sami si ho můžete vyzkoušet zde.

 

Děti byly rozděleny tentokrát na devět skupin po dvojicích, každá z nich dostala hroudu těsta a mohla se pustit do vytváření libovolných tvarů jidášů. Všechny děti se s úkolem, jak lze vidět na fotkách, krásně popasovali a mohly spokojeně odejít domů s hromadou kvalitního a chutného pečiva. Takže nejen kuchařské dovednosti, ale i tradice se mohou děti naučit na našem neobvyklém kroužku.
Krásné a pokojné Velikonoce všem.

Vložit komentář

Dovednosti

Zveřejněno

4.4.2023

Share This