Greenwayfood

by Petr Klíma

Ze školní jídelny no.1

Ze školní jídelny no.1

 V mnoha tuzemských školách chybí možnost zvolit dítěti k obědu či svačině zdravou rostlinnou stravu. V některých naopak tato možnost je, ale kuchařky nedovedou vymyslet a uvařit jídlo tak ,aby jídlo dětem chutnalo, bylo výživově vyvážené či pěkně vypadalo. Na školách...
Ředkvičky a jiné ředkve…

Ředkvičky a jiné ředkve…

Za surovinu, která paří k favoritům studené kuchyně a k výrobě salátů především,bych určitě označil ředkvičku. Ředkvičky jsou zřejmě původem z Asie, avšak písemně jsou doloženy až ve Středomoří. Po staletí je konzumovali Egypťané, znali je již v roce 2780 př. n. l.,...
Sama doma- recepty z pohanky

Sama doma- recepty z pohanky

Opět v České televizi a jak jinak než v kuchyni pořadu Sama doma. A opět ne sám, tentokrát a to poprvé jsem na vysílání vzal dceru Julii, která si to moc přála. Jako téma jsem zvolil hned několik zimní surovin, v hlavní roli však byla pohanka. Připravovali jsme téměř...
Pečení perníčků- Dům Ronalda McDonalda

Pečení perníčků- Dům Ronalda McDonalda

Vyvrcholením mých aktivit v tomto roce se stala dobročinná akce, kterou jsem uspořádal v Domu Ronalda McDonalda, ten otevřel své dveře 24. listopadu 2022 a letos tak oslavil první rok své existence. Od té doby ubytoval více než 200 rodin dětí hospitalizovaných nebo...
Podzim na farmě a na trhu

Podzim na farmě a na trhu

Foto: Jiří Grégr Podle mě i podle mého farmáře je podzim nejplodnějším obdobím celého roku a časem největší hojnosti. Zajímavé je i to, že ještě počátkem podzimu se na čáslavské farmě u Jamborů stále připomínají i předchozí roční období, jaro a léto současně. Stále se...