Greenwayfood

by Petr Klíma

Letní závitky na kroužku

Letní závitky na kroužku

Máme za sebou již patnáctý kroužek vaření, tentokrát zaměřený na čerstvou asijskou kuchyni v podobě letních závitků. Čerstvé nesmažené letní závitky Nem cuốn (gỏi cuốn) jsou vkusnou formou, jak si připravit čerstvou zeleninu jinak než prostřednictvím salátu. A i proto...
Pečení jidášů na kroužku

Pečení jidášů na kroužku

Podobně jako před Vánocemi jsem děti z kroužku pozval na velké předvelikonoční pečení tradičních jidášů do naší školní kuchyně. Když jsem dětem oznámil kde budeme vařit, tak byly nadšené a ani tomu nemohly uvěřit, někteří už tuto zkušenost měly za sebou, pro některé...
Kroužek zaměřený na kopřivy

Kroužek zaměřený na kopřivy

Opět se mi vkusně podařilo zvolit klíčovou surovinu do receptu na kroužku vaření a představit tak touto cestou dětem mladé jarní kopřivy, které nyní rostou skoro všude. Vybral jsem zajímavý recept na slané kopřivové muffiny z dílny Probio, která nás pravidelně...
Kroužek pečení s pomazánkami

Kroužek pečení s pomazánkami

Na posledním kroužku jsem s dětmi opět dali do chodu všechny trouby školní kuchyně. V hlavní roli byla celozrnná ječná mouka, ze které děti tentokrát vykouzlily slané krekry. (Recept zde ) K sušenkám děti měly mimo to na výběr vyrobit několik zajímavých pomazánek, z...
Večeře na vidličku v jídelně

Večeře na vidličku v jídelně

Před pár dny se nám dle mého názoru podařilo posunout hranice školního stravovaní. Dokázali jsme proměnit jídelnu ZŠ na Hanspaulce v restauraci, což byl také jeden z mých cílů a snů, když jsem do školy nastupoval. Pozvali jsme rodiče a přátelé školy na večeři, aby...