Greenwayfood

by Petr Klíma

Kroužek pečení s pomazánkami

Kroužek pečení s pomazánkami

Na posledním kroužku jsem s dětmi opět dali do chodu všechny trouby školní kuchyně. V hlavní roli byla celozrnná ječná mouka, ze které děti tentokrát vykouzlily slané krekry. (Recept zde ) K sušenkám děti měly mimo to na výběr vyrobit několik zajímavých pomazánek, z...
Kopřivová pomazánka s růžovým pepřem

Kopřivová pomazánka s růžovým pepřem

Jednou jsem ochutnal kozí žervé, v němž bylo použito zajímavé koření, které jsem zprvu nemohl rozpoznat. Byl jím růžový pepř, je zajímavě nasládle aromatický, v této pomazánce vkusně doplňuje další suroviny. Víte však, že toto koření vlastně pepř ani není? Je to...
Nudle udon s hlívou a tofu

Nudle udon s hlívou a tofu

Řadu let používám do asijských jídel oblíbenou směs koření, která se nazývá koření pěti vůní , které má původ z daleké Číny.  Nebylo vždy jednoduché toto koření sehnat, až do dnešního dne, kdy na trh přichází s touto novinkou v sortimentu Sonnentor a jak jinak než v...
Večeře na vidličku v jídelně

Večeře na vidličku v jídelně

Před pár dny se nám dle mého názoru podařilo posunout hranice školního stravovaní. Dokázali jsme proměnit jídelnu ZŠ na Hanspaulce v restauraci, což byl také jeden z mých cílů a snů, když jsem do školy nastupoval. Pozvali jsme rodiče a přátelé školy na večeři, aby...
Kopřivy na karí s cizrnou a rajčaty

Kopřivy na karí s cizrnou a rajčaty

Zas tu máme kopřivové recepty a venku je stále trochu chladněji. Proto jsem vybral recept, který trochu zahřeje díky dobrému koření a zázvoru. Do karí omáček vždy rád dávám luštěniny, tentokrát jsem zvolil můj oblíbený beraní roh neboli cizrnu. Toto je trochu líný...