Greenwayfood

by Petr Klíma

Komunitní večeře je zpět….

Komunitní večeře je zpět….

Nedávno jsme opět uspořádali ve školní jídelně na Hanspaulce večeři pro rodiče, sousedy a celkově přátele školy. Tahle akce běží již třetím rokem, jedna z prvních večeří byla velice populární svatomartinská husa, od té doby se tato událost stala velice populární a...
Rostlinná frankfurtská polévka

Rostlinná frankfurtská polévka

Postupně přemýšlím o dalších receptech na kroužek vaření a protože nyní máme v pořadí výrobu polévky, tak jsem si vzpomněl na polévku, kterou mají děti v jídelně rádi. Frankfurtská polévka chutná mnoha dětem a já bych rád dětem ukázal že se dá uvařit i bez použití...
Makarony s bazalkovým pestem a cherry rajčátky

Makarony s bazalkovým pestem a cherry rajčátky

Dost podobný recept-postup jsem v minulém roce zařadil na jídelníček naší školní jídelny. Není to určitě nic nového, pesto z bazalky zná asi každý, každopádně tato kombinace obohacená cherry rajčátky a parmazánem funguje moc dobře. A doopravdy, toto jednoduché a...
Red velvet cupcaky

Red velvet cupcaky

Už dlouho jsme doma plánovali, že musíme vyzkoušet tyto krásně barevné cupcaky. A právě blížící se svátek Valentýna k tomu přímo vybízel. Bylo potřeba sehnat pár důležitých surovin, třeba gelovou červenou barvu red velvet, tu jen tak v běžných obchodech nenajdete,...
Kroužek vaření 2025/10

Kroužek vaření 2025/10

První kroužek druhého pololetí odstartoval velkolepě, s příchodem svátku sv. Valentýna jsem pro děti připravil recept na velice oblíbené red velvet cupcaky. Většina dětí tento neobvykle červený zákusek znalo, není divu, red velvet cake si dnes můžete dát v mnoha...