Greenwayfood

by Petr Klíma

Raw carrot cake

,
Raw carrot cake

Další z neodolatelných dortíků z ořechů, sušeného ovoce s čerstvou mrkví a voňavého koření s citrónovým toppingem.

DSC_9396-2-2

10-12 porcí
čení ořechů 12 hodin
mixování 15 minut /tuhnutí nejméně 4 hodiny

Korpus:
130 g mandlí nebo pekanových ořechů
4 pl nesířených rozinek
1 pl kakaového másla
špetka skořice
Mrkvová vrstva:
3 střední mrkve
80 g pekanových ořechů
3 pl chia semínek
2 pl kokosu
10 g rozinek /mohou být meruňky/
1 čl perníkového koření
1 čl skořice
špetka soli
½ citronu
3 pl agáve sirupu
4 pl rozpuštěného kokosového oleje
Vrchní vrstva:
120 g kešu
1 čl vanilky
1 bio citron
špetka soli
2 pl rozpuštěného kokosového oleje

DSC_9403

Návod:

  1. Všechny kešu oříšky zalijeme vodou a necháme namočené do druhého dne. Vodu poté důkladně slijeme.
  2. Suché suroviny na korpus vložíme do mixéru, zalijeme ve vodní lázni rozpuštěným máslem a rozmixujeme do hrubší hmoty. Vložíme na dno menší formy (já použil Ø15cm) nejlépe vyložené pečícím papírem nebo folií.
  3. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, přidáme zbytek suchých surovin, zastříkneme šťávou z ½ citronu a opět zalijeme ve vodní lázni rozpuštěným tukem. U mrkvového dortu není nutné, aby byla hmota co nejjemnější, klidně můžeme část ořechů přidat nakonec a nasekané je pouze vmíchat.
  4. Kešu vložíme opět do mixéru, přidáme kůru z celého citronu a zbylou šťávu z druhé půlky nepoužitého citronu. Dále přisypeme zbytek surovin a umixujeme v jemný krém. Hmoty na sebe postupně vrstvíme.
  5. Necháme ztuhnout v lednici nejlépe přes noc, před krájením můžeme posypat skořicí nebo najemno nasekanými oříšky. Krájíme nejlépe nožem namočeným v horké vodě.

DSC_9339

 

 

 

 

 

Dovednosti

Zveřejněno

11.12.2015

Share This